Engleska pobedila Škotsku, Nemačka ubedljiva u kvalifikacijama za SP

Beta 11.11.2016

Fudbalska reprezentacija Engleske pobedila je večeras na londonskom Vembliju Škotsku sa 3:0, u utakmici četvrtog kola Grupe F u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Golove za Englesku postigli su Danijel Staridž u 24, Adam Lalana u 50. i Gari Kejhil u 61. minutu.

U ostalim utakmicama Slovenija je na gostujućem terenu pobedila Maltu golom Benjamina Verbića u 47. minutu, dok je Slovačka kao domaćin pobedila Litvaniju sa 4:0.

Engleska je prva na tabeli sa 10 bodova, a Slovenija ima dva boda manje. Slovačka na trećem mestu ima šest bodova, Litvanija je sakupila pet, Škotska četiri, dok je Malta bez bodova.

Aktuelni svetski prvak Nemačka pobedila je na gostujućem terenu San Marino sa 8:0, u Grupi C i ostvarila četvrtu pobedu.

Trostruki strelac bio je Serž Gnabri, u devetom, 58. i 71. minutu, a dva gola postigao je Jonas Hektor, u 32. i 65. Golove su postigli još Sam Kedira u sedmom i Kevin Foland u 86. minutu, dok je autogol postigao Matija Stefaneli u 82. minutu.

U ostalim utakmicama u grupi, Severna Irska je na svom terenu pobedila Azerbejžan sa 4:0, a Češka je kao domaćin pobedila Norvešku sa 2:1.

Fudbaleri Francuske pobedili su na svovm terenu Švedsku sa 2:1 i zadržali prvo mesto na tabeli. Švedska je povela golom Emila Forsberga u 55. minutu, a izjednačio je Pol Pogba u 58. Pobedu "trikolorima" doneo je Gustavo Paje u 65. minutu.

Francuska je prva na tabeli sa 10 bodova, a Švedska je druga sa tri boda manje.

U Grupi E Poljska je na gostujućem terenu pobedila Rumuniju sa 3:0 i preuzela prvo mesto na tabeli. Golove je postigao Robert Levandovski u 83. minutu i prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

U ostalim utakmicama u grupi Jermenija je posle preokreta pobedila Crnu Goru sa 3:2, a Danska je sa 4:1 na svom terenu pobedila Kazahstan.

Poljska je prva na tabeli u Grupi E sa 10 bodova, Crna Gora ima tri boda manje, a Danska je treća sa šest bodova. Rumunija na četvrtom mestu ima pet bodova, Jermenija tri, a Kazahstan na poslednjem mestu ima dva boda.

(Beta, 11.11.2016)

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »