Glumci sa bine oštro kritikovali Pensa (VIDEO)

Beta 19.11.2016

Novoizabrani potpredsednik SAD Majk Pens sinoć je bio jedna od poslednjih poznatih ličnosti koja je prisustvovala brodvejskom mjuziklu "Hamilton", ali je prva kojoj je glumac sa bine uputio oštru kritiku.

Glumac Brendon Viktor Dikson, koji igra Arona Bera, trećeg potpredsednika SAD za vreme mandata Tomasa Džefersona, održao je govor pošto su se glumci poklonili u kojem je poručio Pensu da su članovi njegove multikulturalne pozorišne trupe zabrinuti zbog administracije novoizabranog predsednika Donalda Trampa.

"Mi gospodine, Amerika različitosti, zabrinuti smo i uznemireni zbog toga što vaša nova administracija neće zaštiti nas, našu planetu, našu decu, naše roditelje, da nas neće braniti i da neće štiti naša prava", rekao je Dikson.

Glumac je poručio Pensu da se nada da ga je predstava inspirisala da očuva američke vrednosti.

Pens je tokom obraćanja glumca napustio salu, ali su zaposleni u pozorištu rekli da je bio u holu i da je čuo ceo govor.

"Hamilton" na tekst i muziku Lin-Manuela Mirande inspirisan je životom američkog političara Aleksandra Hamiltona s kraja 18. i početka 19. veka, jednog od očeva osnivača SAD.

Mjuzikl je postao fenomen po privrženosti slavnih ličnosti, među kojima je američki predsednik Barak Obama.

(Beta, 11.19.2016)

Beta »

Kultura, najnovije vesti »