Ubrzati proces ozakonjenja bespravnih objekata

Beta 19.11.2016

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će prioritet u narednom periodu biti ubrzanje procesa ozakonjenja bespravno podignutih objekata.

Mihajlović je novinarima nakon predstavljanja rezultata prvih 100 dana rada nove Vlade Srbije rekla da proces ozakonjenja ne ide dovoljno brzo i da će o tome razgovarati sledeće nedelje sa predstavnicima lokalnih samouprava.

"Mi smo pripremili način kako da pomognemo gradovima i opštinama i na to ćemo se fokusirati", istakla je Mihajlović.

Kao najvažnije rezultate svog ministarstva u prvih 100 dana rada, Mihajlović je izdvojila završetak i puštanje u saobraćaj 40 kilometra auto-puta od Ljiga do Preljine i to što se Srbija, po reformama uslova poslovanja, dobro plasirala na listi "Duing biznis".

"Srbija je ove godine zabeležila najbolji rang na Duing biznis listi i sada smo na 47. mestu, najviše zahvaljujući uvođenju elektronskih građevinskih dozvola. U oblasti izdavanja dozvola za dve godine skočili smo za više od 100 mesta", rekla je ona.

Dodala je da su s kineskim partnerima potpisani ugovori o izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, auto-puta Surčin-Obrenovac i o delu Obilaznice oko Beograda, a u Vojvodini su posle četiri godine zastoja pokrenuti radovi na "Ipsilon kraku" kod Subotice.

Mihajlović je rekla da se sa ruskim partnerima nastavlja obnova tri železničke deonice na Koridoru 10 od kojih je jedna završena, a završeno je i osam ugovora o projektovanju rehabilitacije 158 kilometara puteva.

"Počela je izgradnja nove fabrike vode u Užicu, kao i reševanja problema vodosnabdevanja u Vranju i Pančevu", navela je Mihajlović.

(Beta, 11.19.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »