Dogovoren nastavak dijaloga na visokom nivou (VIDEO)

Beta 24.01.2017

Sastanak premijera i predsednika Srbije i Kosova i visoke predstavnice EU u Briselu Federike Mogerini završen je u utorak uveče oko 23 sata, javila je RTS.

Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić razgovarali su sa Isom Mustafom i Hašimom Tačijem, u prisustvu visoke predstavnice EU na radnoj večeri u Briselu koja je trajala nešto više od dva sata.

Vučić je rekao da je dogovoren nastavak dijaloga na visokom nivou, prenela je RTS.

Pre zajedničkog sastanka Federika Mogerini je imala odvojene sastanke s delegacijama Beograda i Prištine.

Tomislav Nikolić je rekao za RTS da je na tom sastanku visokoj predstavnici preneo da je za Beograd problem neprekidno insistiranje Kosova na nezavisnosti, dok je ona rekla da se oseća zastoj u razgovorima na najvišem nivou i da joj se čini da postoje pitanja na koja i Priština i Beograd treba da daju odgovore jer je situacija veoma uzavrela.

Do porasta napetosti u odnosima Beograda i Prištine došlo je početkom godine zbog hapšenja lidera Alijanse za budućnost Kosova i jednog od bivših komandanata OVK Ramuša Haradinaja u Francuskoj po nalogu Srbije koja ga tereti za ratne zločine, a dodatno kada je, 14. januara, iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu krenuo voz u bojama srpske zastave, ispisan parolama "Kosovo je Srbija" a Priština poslala specijalne policijske jedinice ROSU na sever Kosova da ga zaustave.

High level #EU facilitated #Dialogue between #Belgrade & #Pristina: joint meeting hosted by @FedericaMog has started. #Kosovo #Serbia pic.twitter.com/9CxdxcpWjT— Maja Kocijančič (@MajaEUspox) January 24, 2017

High level #EU facilitated #dialogue #Belgrade #Pristina: @FedericaMog welcomes @predsednikrs & @SerbianPM @avucic pic.twitter.com/2Yj0cH2HKl— Maja Kocijančič (@MajaEUspox) January 24, 2017

(Beta, 01.24.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »