Povezane vesti

Dogovoren nastavak dijaloga na visokom nivou (VIDEO)

Beta 24.01.2017
Sastanak premijera i predsednika Srbije i Kosova i visoke predstavnice EU u Briselu Federike Mogerini završen je u utorak uveče oko 23 sata, javila je RTS. Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić razgovarali su sa Isom Mustafom i Hašimom Tačijem, u… »

Sastanak u Briselu: Vučić: Dogovorili smo seriju dijaloga sa Prištinom i da svi spustimo loptu

Blic 24.01.2017
Sastanak delegacije Srbije, u kojoj su premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić, sa delegacijom Prištine u kojoj su kosovski premijer Isa Mustafa i predsednik Hašim Tači, sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini završen je u… »

Dijalog Beograda i Prištine Završen sastanak premijera Srbije i Kosova sa Mogerinijevom

Večernje novosti 24.01.2017
Posle višesatnih razgovra dve strane sa Mogerinijevom dogovorena je serija dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou. Sa visokom predstavnicom Evropske unije Federikom Mogerini sastalisu se, pored premijera Aleksandra Vučića i kosovskog premijera… »

Završen sastanak u Briselu, dogovoren nastavak dijaloga na visokom nivou

RTS 24.01.2017
U Briselu održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine. Sa visokom predstavnicom Evropske unije Federikom Mogerini sastali su se, pored premijera Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski… »

Završen sastanak u Briselu, sutra nastavak

Mondo 24.01.2017
Sastanak delegacija Beograda i Prištine s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini završen je večeras u Briselu, a biće nastavljen sutra, javili su beogradski mediji. Foto: Tanjug, Marina Maksimović U Briselu je večeras završen sastanak… »

Nikolić:Srbiji problem takozvani neutralni stav EU

Mondo 24.01.2017
Razgovora o nezavisnosti Kosova nema, niti uopšte može da ih bude, ali ako žele da dogovaramo mir i zajednički bolji život, tu smo, raspoloženi za to, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u Briselu. Foto: tanjug/printscreen U Briselu, gde… »

Nikolić: Mogerini imala zamerke, ako misle da ucenjuju...

B92 24.01.2017
Brisel -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da se Evropska unija grdno vara ako misli da ucenjuje Srbiju kada je u pitanju nezavisnost Kosova. On je to izjavio na početku sastanka koji je zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem u Briselu… »

Počeo sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Briselu

Beta 24.01.2017
Sastanak premijera i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, predsednika i premijera Kosova Hašima Tačija i Ise Mustafe, kao i visoke predstavnice EU Federike Mogerini, počeo je večeras nešto posle 21 časa u Briselu, javila je… »

Nikolić u briselu: Ako misle da EU može da nas uceni, grdno se varaju!

Pravda 24.01.2017
Razgovora o nezavisnosti Kosova nema, niti uopšte može da ih bude, ali ako žele da dogovaramo mir i zajednički bolji život, tu smo, raspoloženi za to, poručio je večeras predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Nikolić je, na početku sastanka sa… »

Dijalog Beograda i Prištine: Vučić i Nikolić sa Mogerini

Gde investirati 24.01.2017
Sastanak delegacije Srbije, u kojoj su premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić i visoke predstavnice EU Federike Mogerini, počeo je u Briselu nešto posle 19 časova u okviru dijaloga Beograda i Prištine, navela je na društvenoj… »

Počeo sastanak Nikolića i Vučića s Mogerinijevom

B92 24.01.2017
Brisel -- U Briselu je počeo sastanak delegacije Srbije u kojoj su ovog puta i predsednik i premijer i šefice evropske diplomatije Federike Mogerini. Očekuje se da se nakon sastanka novinarima obrati predsednik Tomislav Nikolić. Nakon tog sastanka… »

Počeo sastanak Nikolića i Vučića sa Mogerini

Dnevnik 24.01.2017
U Briselu, gde se večeras nastavlja dijalog Beograda i Prištine, počeo je sastanak delegacije Srbije u kojoj su ovog puta i predsednik i premijer Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić. i šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, a očekuje se da… »

Kocijančić: Predstavnici BG i PR večeras skupa

Danas 24.01.2017
Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič izjavila je da će predstavnici Srbije i Kosova večeras razgovarati o važnim pitanjima za region i normalizaciju odnosa, a očekuje se i potvrda angažmana… »

(Kurir TV): Zašto su ovi pregovori drugačiji od ostalih

Kurir 24.01.2017
Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine pod okriljem EU nastavlja se u Briselu uz učešće i predsednika i premijera Kosova i Srbije. U novoj rundi dijaloga koju je zakazala visoka predstavnica EU Federika Mogerini za stolom će sedeti… »

Dijalog u Briselu: Premijeri i predsednici Srbije i Kosova zajedno na večeri; Vučić: Jasno je da priznavanje Kosova nije…

Blic 24.01.2017
Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije (EU) nastavlja se danas u Briselu, uz učešće predsednika i premijera Kosova i Srbije. U novoj rundi dijaloga koju je zakazala visoka predstavnica EU Federika Mogerini, za… »

Dijalog Beograda i Prištine: Brisel očekuje smirivanje strasti

Večernje novosti 24.01.2017
Dijalog između Beograda i Prištine na visokom nivou biće održan večeras, s početkom između 18 i 19 sati, a glavni cilj sastanka biće pokušaj da se smire strasti koje su se uzburkale poslednjih dana. DIJALOG između Beograda i Prištine na visokom… »

Mustafa: Početak konačne faze

Danas 24.01.2017
Premijer Kosova Isa Mustafa rekao je da očekuje da će današnja runda pregovora u Briselu biti početak konačne faze u dijalogu kojem posreduje Evropska unija (EU), uz podršku Sjedinjenih Američkih Država. Mustafa je za Radio Slobodna Evropa izrazio… »

Mustafa: Sastankom u Briselu počinje završna faza dijaloga

RTS 24.01.2017
Kosovski premijer Isa Mustafa očekuje, kao i predsednik Hašim Tači, da će današnja runda razgovora u Briselu biti "početak konačne faze u dijalogu" i najavio da će Priština zatražiti ukidanje srpskih "političkih poternica" i rasvetljavanje… »

Mustafa uoči sastanka u Briselu: Dijalog nema alternativu

Večernje novosti 24.01.2017
Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da dijalog nema alternativu i da će današnji sastanak sa predstavnicima Srbije u Briselu biti početak konačne faze dijaloga o normalizaciji odnosa. Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da dijalog nema… »

Mustafa uoči sastanka u Briselu: Dijalog nema alternativu

Beta 24.01.2017
Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da dijalog nema alternativu i da će današnji sastanak sa predstavnicima Srbije u Briselu biti početak konačne faze dijaloga o normalizaciji odnosa. On je za Radio Slobodna Evropa izrazio nadu da će rezultat tog… »

Mustafa uoči sastanka u Briselu: Dijalog nema alternativu

Novi magazin 24.01.2017
Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da dijalog nema alternativu i da će današnji sastanak sa predstavnicima Srbije u Briselu biti početak konačne faze dijaloga o normalizaciji odnosa. On je za Radio Slobodna Evropa izrazio nadu da će rezultat tog… »

Tači i u Briselu o bivšim borcima OVK: Tražiću od Srbije povlačenje poternica

Blic 24.01.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da će tokom današnjeg dijaloga na visokom nivou Prištine i Beograda u Briselu tražiti od Srbije povlačenje svih međunarodnih naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK. Tači je to izjavio u intervjuu za… »

Suret u rukama predsednika

Danas 24.01.2017
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine će prvi put biti u rukama predsednika Srbije Tomislava Nikolića i Kosova Hašima Tačija, piše danas prištinski dnevnik Epoka e Re, dodajući da će biti otvoreno novo poglavlje u dijalogu. Dnevnik piše da je… »

Samoopredeljenje traži specijalnu sednicu parlamenta o dijalogu Beograda i Prištine

Blic 24.01.2017
Lider radikalnog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri zatražio je posebnu sednicu parlamenta povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine. Imeri je rekao da predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Isa Mustafa, nemaju mandat da vode… »

Nastavak dijaloga: Za stolom Nikolić, Vučić, Tači, Mustafa

Press 24.01.2017
Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine pod okriljem EU nastavlja se u utorak u Briselu uz učešće i predsednika i premijera Kosova i Srbije. Foto:B92.net U novoj rundi dijaloga koju je zakazala visoka predstavnica EU Federika Mogerini za… »

"Samoopredeljenje" traži specijalnu sednicu o dijalogu

RTS 24.01.2017
Lider radikalnog opozicionog pokreta "Samoopredeljenje" Visar Imeri zatražio je posebnu sednicu poarlamenta povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine. Imeri je rekao da predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Isa Mustafa, nemaju mandat da vode… »

Novosti: Tači pred Vučićem i Nikolićem traži državu Kosovo

B92 24.01.2017
Na nastavak dijaloga u Briselu Priština dolazi sa provokativnim uverenjem da počinje faza koja će dovesti do srpskog priznavanja Kosova, pišu Večernje novosti. Kako navodi beogradski list, veliki su izgledi da i ova runda pregovora bude “jalova“… »

Vučić i Nikolić u Briselu sa Mustafom i Tačijem

Beta 24.01.2017
Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine pod okriljem EU nastavlja se danas u Briselu uz učešće i predsednika i premijera Kosova i Srbije. U novoj rundi dijaloga koju je zakazala visoka predstavnica EU Federika Mogerini za stolom će sedeti… »

Tači za stolom traži državu

Večernje novosti 24.01.2017
Priština na današnji nastavak dijaloga u Brisel dolazi sa neprihvatljivim zahtevom. Vučić očekuje od EU da ne podržava slanje oružja na sever KiM. NA današnji nastavak dijaloga u Briselu Priština dolazi s provokativnim uverenjem da započinje… »

Vučić i Nikolić: podela odgovornosti

Dojče vele 24.01.2017
Dijalog Beograd i Prištine se nastavlja i to u „najjačem sastavu“: biće prisutna oba predsednika i oba premijera. Razgovori se događaju u trenutku pojačane retorike nakon krize sa vozom na relaciji Beograd-Mitrovica. Nakon razmene međusobnih… »

Nikolić i Vučić večeras u Briselu

RTS 24.01.2017
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine održaće se večeras u Briselu. Sa visokom predstavnicom Evropske unije Federikom Mogerini sastaće se, pored premijera Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, i predsednik Srbije Tomislav Nikolić… »

Vučić i Nikolić danas u Briselu sa Mustafom i Tačijem

Novi magazin 24.01.2017
Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine pod okriljem EU nastavlja se danas u Briselu uz učešće i predsednika i premijera Kosova i Srbije. U novoj rundi dijaloga koju je zakazala visoka predstavnica EU Federika Mogerini za stolom će sedeti… »

Nova runda dijaloga u Briselu: Vučić i Nikolić predvode dijalog sa Prištinom

Kurir 24.01.2017
U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, kojoj će, pored premijera Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski predsednik Hašim Tači… »

Moguć tačijev scenario u Briselu: Tražiće od Srbije povlačenje poternica za pripadnicima OVK?!

Pravda 24.01.2017
Hašim Tači tvrdi da će tokom dijaloga na visokom nivou Prištine i Beograda u Briselu tražiti od Srbije povlačenje svih međunarodnih naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK. Tači je to izjavio u intervjuu za televiziju "Dukađini", prenosi… »

Nastavak dijaloga: Za stolom Nikolić, Vučić, Tači, Mustafa

B92 24.01.2017
Beograd -- Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine pod okriljem EU nastavlja se u utorak u Briselu uz učešće i predsednika i premijera Kosova i Srbije. U novoj rundi dijaloga koju je zakazala visoka predstavnica EU Federika Mogerini za… »

Moguć tačijev scenario u Briselu: Tražiće od Srbije povlačenje poternica za pripadnicima OVK?!

Srbija danas 24.01.2017
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine. Hašim Tači tvrdi da će tokom sutrašnjeg dijaloga na visokom nivou Prištine i Beograda u Briselu tražiti od Srbije povlačenje svih međunarodnih naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK. Tači je to… »

Pak: Nikolić u Briselu u funkciji očuvanja mira i stabilnosti

Blic 23.01.2017
Savetnica predsednika Srbije, Stanislava Pak izjavila je večeras da je učešće predsednika Tomislava Nikolića u Briselskom dijalogu u funkciji očuvanja mira i stabilnosti, a ne zbog predsedničke kampanje. Ona je za Televiziju Vojvodine rekla da će… »

Vesti dana »