DJB: Vučić da podnese ostavku zbog zaštite kriminalaca

Beta 26.01.2017

Pokret Dosta je bilo zatražio je danas da premijer Srbije Aleksandar Vučić podnese ostavku i raspiše parlamentrane izbore zbog veze organizovanog kriminala i njegove vlade koja je potvrđena fotografijom ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa vođom zemunskog klana Dušanom Spasojevićem.

"Objašnjenje predsednika Vlade da je slika nastala nakon što je Lončar navodno operisao oca Dušana Spasojevića ili nekog iz kriminalnog klana, očigledna je laž jer Lončar tada i nije bio hirurg. Teško je poverovati da je ozloglašeni kriminalac dopustio da nesvršeni specijalizant hirurgije operiše oca", ocenjuju iz DJB.

Kako su naveli u saopštenju, predsednik Vlade se u pokušaju da ponovo sakrije svoje veze sa organizovanim kriminalom još dublje upetljao u laži.

Oni podsećaju i da je o bliskim vezama Zlatibora Lončara sa kriminalcima iz Zemuna pred Specijalnim sudom 2006. godine govorio i svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić pokazao je u nedelju, 22. januara, novinarima fotografiju Lončara i vođe zemunskog klana čiji su članovi pravosnažno osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić tim povodom je kazao da veruje Lončaru, ali da će biti smenjen ako se pokaže da je učestvovao u bilo kakvom kriminalu.

On je kazao da mu Lončar ispričao da je operisao oca jednog od tih ljudi, da su ga onda pozvali u kafić preko puta da mu zahvale, da je on otišao i da su se tamo slikali.

(Beta, 01.26.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »