Sigurni glasovi u Vršcu posao za tužioca

Beta 03.02.2017

Programski direktor "Transparentnosti Srbija" Nemanja Nenadić ocenio je danas da bi nadležni tužilac po službenoj dužnosti trebalo da proveri informaciju da je roditeljima dece u amaterskom džudo klubu u Vršcu traženo da budu tzv. sigurni glasači Srpske napredne stranke (SNS), jer je moguće da se tu radi o krivičnim delima trgovine uticajem ili zloupotrebe službenog položaja.

"Objavljivanje takvog poziva otvara sumnju da se sredstva za finansiranje sportskih klubova dodeljuju diskreciono i da je neko u organima koji o tome odlučuju 'dobronamerno' sugerisao čelnicima sportskog kluba da na ovaj način povećaju svoje šanse za dobijanje nekih sredstava", rekao je Nenadić agenciji Beta.

On je naveo da se na osnovu objave ne vidi gde bi te sumnje trebalo proveriti, odnosno da li to trebalo da bude na gradskom, pokrajinskom nivou, u nadležnom ministarstvu ili u javnim preduzećima, ali da bi to trebalo da bude posao tužioca.

"Ovakvi slučajevi spadaju u poslove tužioca po službenoj dužnosti", zaključio je programski direktor "Transparetnosti Srbija".

Roditeljima dece koja treniraju u jednom amaterskom džudo klubu u Vršcu podeljen je dopis u kojem se, između ostalog, navodi da se od njih očekuje da budu takozvani sigurni glasači SNS-a, naveo je u četvrtak gradski odbor Demokratske stranke u tom gradu.

Pod stavkom sedam u dopisu u koji je agencija Beta imala uvid, navodi se: "Pomoć roditelja vezana za stranku SNS: kapilaran glas podrške klubu, ljudi koji nisu članovi stranke i nikada neće biti (siguran glas na predstojećim predsedničkim izborima za kandidata SNS)".

Povezane vesti:

DJB: Politička zloupotreba dece u Vršcu

(Beta, 03.02.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »