Vučiću nije jasno zašto nije primenjen prethodni sporazum

Beta 06.02.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je postizanjem sporazuma o uređenju prostora kod mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici sačuvan mir, i da su Srbi dobili sve što su tražili, ali da mu nije jasno zbog čega nije primenjen prethodni sporazum, kada se ni po sadržaju ni po čemu drugom ne razlikuje od tog.

Vučić je novinarima u Privrednoj komori Srbije rekao da sutra počinje izgradnja projekta predviđenog kao uređenje prostora kod mosta na Ibru, ali da ne razume zbog čega nije primenjen sporazum koji je postignut 8. decembra ili nedavno u Briselu.

On je upitao šta je time neko želeo da postigne.

"Jeste hteli da to bude bez Beograda? Nema problema. Jeste zato kupovali poslanike Srpske liste? Ne preporučujem vam tu rabotu", rekao je Vučić i ponovo upitao ko je kriv za kršenje sporazuma iz Brisela.

Komentarišući kritike na račun rušenja zida i postizanja sporazuma, Vučić je rekao da bi kritičarima poručio da pokažu ponekad tu svoju hrabrost, "umesto što ne znaju ime nijednog sela" u pokrajini.

Govoreći o očekivanjima u nastavku dijaloga, Vučić je rekao da ne veruje da će Albanci pristati da formiraju Zajednicu srpskih opština i dodao da je njihova želja da od toga naprave nevladinu organizaciju "koja će da pušta gramofonske ploče".

"Ceo smisao je da izvrgnu ruglu sve ono što je postignuto pre četiri godine... Ništa im ne verujem, kako ni onima koji ih štite", rekao je Vučić.

(Beta, 02.06.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »