Predsednički kandidat: Danijela Sremac predstavila program

Beta 10.02.2017

Nezavisni kandidat za predsednika Srbije Danijela Sremac izjavila je danas da će se zalagati da se iskoristi potencijal srpske dijaspore u sređivanju Srbije, u lobiranju za državne interese, ali i u stvaranju pet novih zona koji će omogućiti da se zaustavi iseljavanje.

Sremac je na konferenciji za novinare u Beogradu rekla da je sada pravo vreme da se iskoristi nova američka administracija i isprave greške predsednika Bila Klintona, da se pitanje Kosova vrati u UN, da u cilju zaštite srpskog naroda počnu pregovori da se formira specijalni status Severnog Kosova poput entiteta Republike Srpske.

Pet novih ekonomskih zona, koje će biti mali Hong Kong ili mali Dubai, zaposliće 100.000 ljudi, u njih bi na prvom mestu trebalo da investira srpska dijaspora, i one će predstavljati bolja ekonomska rešenja od Evropske unije koja svojim preopterećenim sistemom ne predstavlja realna rešenja za privredu Srbije, rekla je Sremac.

Srednja i mala privreda mora biti kičma Srbije i njene ekonomije, rekla je Sremac i dodala da će u tom cilju biti otvorena i Banka dijaspore koja će davati podršku malim i srednjim preduzećima sa minimalnom kamatom, dok će studenti i žene koje pokreću biznis kredite dobijati bez kamate.

Dodala je da je neophodno da u skupštini, po uzoru na Estoniju, mora postojati i mesto za predstavnika dijaspore, pogotovo kada se zna da van Srbije živi četiri miliona Srba, koji godišnje šalju u zemlju pet milijardi dolara.

Sremac je ocenila da nije poželjno da Srbija uđe u EU, ali ni u Nato pakt, te da treba da kao i do sada nastavi saradnju sa tim savezom samo u borbi protiv terorizma.

Sremac koja je predsednica Srpskog instituta u Vašingtonu, organizacije koja se u Americi bori za prava Srba, navela je da će omogućiti da se u Srbiji ljudi zapošljavaju isključivo na bazi kvaliteta a ne preko partijskih preporuka.

Danijela Sremac rođena je u Beogradu, a odrasla u Americi. Predsednica je Srpskog Instituta u Vašingtonu. Državljanka je SAD i članica Republikanske partije.

Navela je da je ušla u kampanju jer ne može da gleda rođake i sve ostale građane Srbije kako se muče i kako deca beže iz zemlje, te da želi da im omogući američki san u Srbiji, da rade i ostvare svoje snove.

(Beta, 02.10.2017)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Komentari

Politika, najnovije vesti »