Na aerodromu nema viška zaposlenih

Beta 13.02.2017

Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević danas je izjavio da u toj kompanija nema viška zaposlenih i da se očekuje da budući koncesionar preuzme sve radnike.

On je povodom današnjeg mirnog protesta sindikata beogradskog aerodroma koji zahtevaju da se radnicima koji rade na odredeno vreme sklope ugovori o radnom odnosu na neodređeno vreme, saopštio da je u poslednje dve godine Vlada Srbije dala saglasnost za zasnivanje radnog odnosa za više od 600 ljudi koji su aerodromu radili preko studentskih zadruga 15 ili 20 godina.

Ti radnici, kako je istakao, nisu imali pravo na godišnji odmor, regres, topli obrok, pravo na bolovanje, na zaštitu za negu deteta, pravo na kreditno zaduženje.

"Rešavamo ono što niko pre toga nije ni pokušao da reši gotovo dve decenije u korist naših zaposlenih", kazao je Vlaisavljević.

Vlada Srbije je, kako je dodao, početkom ove godine dala saglasnost da 200 zaposlenih koji su na Aerodromu "Nikola Tesla" bili angažovani na neodređeno vreme dobiju ugovore o radu na neodređeno vreme.

Sindikati beogradskog aerodroma su tražili da pored tih 200 još 400 radnika dobije ugovore na neodređeno vrme, a Vlaisavljević im je poručio da će posle eventualnog dolaska koncesionara svi zaposleni biti zaštićeni a sindikati biti na vreme biti informisani o pregvorima u uključeni u proces davanja koncesije.

"Država brine i brinuće o svim zaposlenim na Aerodromu 'Nikola Tesla' a od budućeg koncesionara se očekuje da preuzme sve zaposlene", rekao je Vlaisavljević.

Javni poziv zainteresovanm koncesionarima za beogradski aerodrom na period do 25 godina objavljen je 10. februara.

(Beta, 02.13.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »