Vučić: Biće teška kampanja, ali ostavićemo opoziciju u političkoj prošlosti

Beta 17.02.2017

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i premijer Aleksandar Vučić čiju je kandidaturu za predsednika Srbije Glavni odbor SNS večeras odobrio, ocenio je da će predizborna kampanja biti teška, i da će na predstojećim predsedničkim izborima ostati u političkoj prošlosti oni koji žele da Srbiju vrate unazad.

Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS zahvalio članstvu za, kako je rekao, "težak i naporan rad" i jer je pokazalo razliku "između nas i nekih drugih".

Vučić je ošto kritikovao opoziciju zbog po njemu za Srbiju izuzetno lošeg nekadašnjeg vršenja vlasti, ali nije naveo na koga konkretno misli: "Ponizili su Srbiju i opljačkali je, i što je najgore, išli su okolo i ogovarali su svoju Srbiju na svakom koraku".

On je rekao i da bi, u slučaju pobede opozicije, Srbiju stigla "najteža kazna".

"Stići će nas najteža kazna, na vlast će doći gori i vratiće Srbiju unazad, u pljačku, tajkunsku vlast, u zemlju bez budućnosti i nade", rekao je Vučić.

On je rekao i da je njegov večerašnji govor verovatno bio poslednji članovima Glavnog odbora kojima je zahvalio zbog podrške "realizovanju teških odluka u prethodnom periodu".

"Uspeli smo da očuvamo mir i stabilnost, niko danas ne može da ponižava Srbiju, Srbija je posle dugog niza godina samostalna i nezavisna zemlja", ocenio je Vučić.

Po njegovim rečima, za razliku od doba prethodne vlasti, do 2012. godine, kada se, kako je rekao, dnevni red sednice Vlade slao stranim ambasadama, sada to više nije slučaj.

Vučić je rekao i da sada, kada strani ambasadori "pokušajau nešto da se mešaju, uvek im se odgovori: 'Ovo je Srbija, ovde naši ljudi odlučuju, a ne vi. Vi u svojoj zemlji donosite odluke' ".

On je zamolio članove Gavnog odbora da unapred ne biraju premijera, i da ne dele ministarska mesta.

Pre Vučićevog govora Glavni odbor SNS je tokom dela sednice zatvorenog za javnost, kako je saopšteno, jednoglasno podržao predlog Predsedništva stranke da Vučić bude kandidat SNS na predstojećim izborima za predsednika Srbije.

Vučić je izrazio nadu u pobedu na predstojećim izborima, iako je dodao da očekuje "izuzetno tešku kampanju".

"Boriću se za svoju zemlju s vama, idemo zajedno da ih pobedimo!", kazao je Vučić

On je rekao da će neće biti kandidat samo SNS-a, već i Socijalističke partije Srbije, Pokreta socijalista, Jedinstvene Srbije, Socijaldemokratsku partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Pokreta Snaga Srbije.

(Beta, 02.17.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »