Šešelj: Oduzimanje imovine Srbije na Kosovu posledica popustljivosti režima

Beta 16.03.2017

Kandidat za predsednika Srbije Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je danas u Beogradu da je stav te stranke da ne treba nastavljati nikakve Briselske pregovore sa Prištinom dok se ne sprovede odluka o formiranju Zajednice srpskih opština i dok se ne poništi odluka kosovske "odmetničke vlade o uzurpaciji imovine".

Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da očekuje od Evropske unije da sve ono što je u vlasništvu državnih organa Srbije ostane u vlasništvu Srbije. 

"Odluka separatističkih šiptarskih vlasti u Prištini o oduzimanju  celokupne imovine države Srbije na terotoriji Kosova i Metohije je prirodna posledica popustljive politike režima u Beogradu po Kosovskom pitanju", rekao je Šešelj.

Govoreći o predizbornoj kampanji on je rekao da je ograničena, jer nemaju dovoljno novca za "ekstravagantno ponašanje poput vladajuće stranke ili stranaka ispred kojih čvrsto stoje zapadne sile".   

Dodao je da će imati četiri velika mitinga, i da će prvi biti u četvrtak 23. marta u Kragujevcu, drugi u Beogradu 25. marta, a treći i četvrti u Nišu i Novom Sadu.

"Optimistički smo raspoloženi i ubeđeni smo da ulazimo u drugi krug u kojem će biti ozbiljna politička bitka između Vučića i mene", rekao je Šešelj i ponovo pozvao kandidata stranaka oko SNS Aleksandra Vučića na televizijski duel.  

On je rekao da niko sa liste od 10 kandidata nema šanse da pobedi Vučića sem njega. 

Govoreći o predsedničkom kandidatu Ljubiši Preletačeviću Belom lider radikala je rekao da  njegov motiv kandidovanja nije čisto politički i da on "izigrava ruglu institucije sistema, a ne protivkandidate".

Dodao je da na osnovu svedočenja članova Republičke izborne komisije Preletačević nije predao urednu dokumentaciju i da skoro nijedan njegov dokument nije bio validan.

"To se nije smelo prećutati, jer su  predstavnici vlasti i opozicionih stranaka to prećitali ili podržali", istakao je lider radikala. 

On je rekao da protiv Preletačevića nema ništa lično, ali je dodao ljudi koji stoje iza njega nemaju čiste namere.

 

"Reč je o bivšim dosmanlijama koji su izrazito prozapadno orijentisani ljudi", kazao je Šešelj. 

On je dodao da je dobio poziv od televizije Pink da održi televizijski duel sa Preletačevićem što je odbio.

"Pristao bih da učestvujem sa Preletačevićem u emisiji zabavnog karaktera posle izbora, ali ne i pre toga", rekao je Šešelj.

(Beta, 03.16.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »