Dveri: Vučić ukinuo demokratiju, ali narod će ga pobediti

Beta 28.03.2017

Pokret Dveri ocenio je danas da najnovije analize izveštavanja medija u predizbornoj kampanji ukazuju da u Srbiji vlada medijski mrak i da je kandidat vladajućih partija za predsednika Aleksandar Vučić ukinuo medijske slobode, slobodne izbore i demokratiju.

Dveri su ukazale da su analize izveštavanja medija pokazale da Vučić, kao kandidat i premijer zauzima 67 odsto ukupnog vremena u centralnim informativnim emisijama, dok je na Televiziji Pink taj procenat veći od 90 odsto. Zastupljenost većine ostalih kandidata se kreće od četiri do šest odsto.

"Očigledno je brutalno kršenje zakona jer nisu obezbeđeni ravnopravni uslovi za predstavljanje predsedničkih kandidata u sredstvima javnog obaveštavanja, niti postoji bilo kakav nadzor rada emitera jer Regulatnorno telo za elektronske medije ne postoji, njegovi članovi su sami sebe ukinuli – krše zakon, odbijaju da rade svoj posao i otvoreno se stavljaju u službu jednog kandidata - Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju Dveri.

Taj pokret je dodao da je Vučić uzurpirao državne institucije i zabranio formiranje Nadzornog odbora, odnosno jedinog tela koje bi u izbornom procesu moglo da ukazuje na nepravilnosti, kao i da je okupirao medije i opozicionim kandidatima oduzeo sva prava.

"Uzimajući u obzir i činjenicu da su birači svakodnevno izloženi stravičnim pritiscima, pretnjama, zastrašivanju i primoravanju da svoju podršku daju Vučiću, a da oni koji se usude da iznesu bilo kakvu kritiku na račun vlasti dobijaju otkaz, jasno je da izbori neće biti regularni i da je u toku izborna krađa", navodi se u saopštenju.

Pokret Dveri pozvao je građane da ne "podležu pretnjama, medijskim pritiscima i obmanama, da misle svojom glavom i da se ne boje da izaberu da žive kao ljudi", dodaje se u saopštenju.

(Beta, 03.28.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »