Генерал Националне гарде Охаја у Копненој зони безбедности

Бета 26.04.2017

Помоћник команданта Националне гарде Охаја, генерал-мајор Џон Херис и заменик команданта Здружене оперативне команде Војске Србије, генерал-мајор Славољуб Јанићијевић су данас посетили припаднике Војске Србије и КФОР-а у Копненој зони безбедности уз административну линију са Косовом и Метохијом.

Министарство одбране Србије је саопштило да је Херис рекао да заједничке патроле показују колико је битно изградити поверење, наводећи да Охајо и Србија већ годинама имају изузетно партнерство.

"Патроле дуж административне линије одржавају се, између осталог, како би биле уклоњене било какве криминалне радње и како би сарадња КФОР-а и Војске Србије била подигнута на још виши ниво", рекао Херис.

Генерал Јанићијевић је изјавио да су кључни безбедносни изазови у Копненој зони безбедности илегалне активности и бесправна сеча шума у чему учествују и наоружане особе.

Јанићијевић је истакао да Војска Србије придаје изузетан значај сарадњи са међународним безбедносним снагама на Косову и Метохије.

Та сарадња је "садржајна, одликују је поверење и унапређење у сваком погледу, пре свега опште безбедносне ситуације дуж административне линије, односно у зонама одговорности међународних безбедносних снага и ВС", казао је Јанићијевић.

(Бета, 04.26.2017)

Повезане вести »

Кључне речи

Друштво, најновије вести »