Vučić: Brine ćutanje Evrope

Beta 03.05.2017

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga brine ćutanje Evrope na izjave Albanca.

Vučić je povodom navoda bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja da srpski premijer ne treba da se igra Albancima, rekao da se sa Albancima ne igra da im je pružio ruku ali da to ne može da je pruži zločincima i silovateljima.

On je ocenio i da napadi nisu upućeni protiv njega zato što je on problem, već zato što vide veću snagu i energiju i veću moć Srbije.

"A to je ono što nije smelo da se dogodi ni jednog trenutka", ocenio je vučić

Povodom navoda predsednika Kosova Hašima Tačija da nikada nije govori o Velikoj Albaniji, Vučić je upitao: "Jesmo li svi mi ludi i gluvi".

"Pa ko je govorio jesmo li mi. Svi ćute i niko ne sme da im kaže ništa, ni da ih pita šta je sa Zajednicom Srpskih opština", kazao je Vučić.

Govoreći o otvaranju pregovaračkih poglavlja sa EU, Vučić je rekao da Srbija neće da moli za njihovo otvaranje kao i da nikada to nije radila.

"Da li će da otvore jedno ili drugo poglavlje nikada nisam za to molio, uvek sam instistirao da molim građane da radimo najbolje za nas da pravimo bolju ekonomiju i društvo, a oni ako to žele žele, a ako ne, ne moraju da urade (otvore poglavlja)", rekao je Vučić.

(Beta, 05.03.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »