Nova stranka traži raspravu o smenjivanju Maje Gojković

Beta 11.05.2017

Poslanici Nove stranke zatražili su od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da u dnevni red današnje sednice uvrsti i zahtev opozicije da bude smenjena.

Poslanici Nove stranke Zoran Živković i Marinika Tepić su u izjavama novinarima protestovali što ni danas, po odluci predsednice, građanima nije dozvoljen ulazak u Skupštinu da bi s balkona pratili sednicu.

Živković je rekao da postoji dovoljan broj potpisa za raspravu o smenjivanju Maje Gojković podsetivši da je na prethodnoj sednici i ona rekla da "jedva čeka" da taj zahtev stavi na dnevni red.

Lider Nove stranke koji je tokom protesta "Protiv diktature" pozivao studente da budu njegovi gosti u Skupštini, rekao je da građani i dalje ne mogu da dođu i s balkona prate rad.

"Ćutanje administracije traje jako dugo", rekao je Živković podsetivši da odluku o zabrani ulaska građana u Skupštinu donela predsednica Gojković.

Tepić je rekla da zbog te odluke nije mogla da razgovara s kandidatima za tužioca za ratne zločine, čiji je izbor na dnevnom redu današnje sednice.

Ona je ocenila i da nijedan od dva predložena kandidata za tužioca za ratne zločine neće biti izabran.

Tepić je ukazala da bi budući tužilac trebalo da se, pored neposrednih izvršilaca, bavi i odgovornošću "huškača" na rat 1990-ih godina.

Po njenim rečima, mogao bi da počne od tadađnjg ministra informisanja - Aleksandra Vučića i "cele klike" iz tog perioda.

Živković je rekao i da će Srbija, zbog neizručenja Bugarskoj njenog državljana Cvetana Vasileva, pretrpeti ogromnu štetu. On je ocenio da su za to odgovrni Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

(Beta, 05.11.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »