Božović: Skandalozno što mi je uskraćeno postavljanje pitanja, a Šešelju dozvoljeno

Beta 11.05.2017

Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da je "skandalozno" to što mu je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas isključila mikrofon jer je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića pitao zbog čega "sprovodi odluke Zvezdana Jovanovića", osuđenog za ubistvo Zorana Đinđića, a dozvolila lideru SRS Vojislavu Šešelju da traži pomilovanje Jovanovića.

"Meni je isključen mikrofon, a s druge strane je dozvolila Šešelju da priča o pomilovanju Zvezdana Jovanovića, iako znamo zbog čega je osuđen i na koliko je teškoj robiji", rekao je Božović novinarima.

Ocenio je da je "stvar politike" to što Maja Gojković dozvolila Šešelju da postavi pitanje.

Božović je danas na početku sednice Skupštine Srbije uputio pitanje ministru unutrašnjih poslova zašto dozvoljava da ubica premijera Zorana Đinđića "kadrira u policiji", na šta mu je predsednica Skupštine isključila mikrofon i rekla da mu "neće dozvoliti da vređa ministra".

Šešelj je potom tražio obaveštenje od predsednika Srbije Tomislava Nikolića zašto nije potpisao akt o pomilovanju Zvezdana Jovanovića, "iako svi ozbiljni pravnici smatraju da je osuđen na najtežu kaznu robije bez ikakvog relevantnog dokaza".

Jovanović je za ubistvo premijera Zorana Đinđića pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora.

(Beta, 11.05.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »