Zorana Mihajlović u Kini potpisuje tri sporazuma

Beta 12.05.2017

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović od danas je u višednevnoj poseti Kini gde će potpisati tri sporazuma s kompanijama i bankama o infrastrukturnim projektima čija je vrednost veća od tri milijarde evra.

U saopštenju iz kabineta Zorane Mihajlović navodi se da se ministarka do srede, 17. maja nalazi se u zvaničnoj višednevnoj poseti Kini kao član delegacije Srbije, koju predvodi premijer Aleksandar Vučić.

Zorana Mihajlović će u Kini potpisati memorandume o razumevanju za gradnju autoputa od Preljine do granice sa Crnom Gorom na Koridoru 11, kao i gradnji Fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, kao i ugovor sa Eksim bankom o povlašćenom kreditu za finansiranje Projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd–Budimpešta, deonice od Beograda do Stare Pazove.

"Ukupna vrednost svih ovih projekata veća je od od tri milijarde evra", piše u saopštenju.

U ime Vlade Srbije Zorana Mihajlović će potpisati i Sporazum o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture sa kineskom vladom.

Zorana Mihajlović će u kineskom nacionalnom centru prisustvovati Međunarodnom forumu "Put i pojas za međunarodnu saradnju", koji će otvoriti kineski predsednik Si Đinping, kao i okruglom stolu posvećenom partnerstvu i povezivanju zajedno sa 28 lidera iz čitavog sveta.

Tokom posete delegacija Srbije će obići i železaru "Tangstil" i imaće bilateralne sastanke sa predsednikom i premijerom Кine Li Kenćangom, a Zorana Mihajlović imaće i bilateralne sastanke sa predstavnicima velikog broja kineskih, evropskih i australijskih kompanija i organizacija, piše u saopštenju.

(Beta, 05.12.2017)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »