Ljajić: Haradinaj koristi pretnje za političku kampanju

Beta 15.05.2017

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Lajić izjavio je danas da predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj koristi pretnje za političku kampanju jer nema šta drugo da ponudi.

"On nije problem Srbije, već međunarodne zajednice koja mora da reaguje na radikalizam Ramuša Haradinaja", rekao je Ljajić novinarima u Beogradu.

Ljajić je dodao da Vlada Srbije reaguje permanentno na učestale pretnje, ali racionalno i pragmatično.

Haradinaj je pre nekoliko dana rekao da će u kosovski ustav ubaciti trećinu teritorije Srbije, počev od Niša, ako Srbija iz Ustava ne izbriše preambulu o Kosovu i Metohiji.

Ministar trgovine  je izjavio i da u sredu u Beograd dolazi vanredni poverenik za Agrokor Ante Ramljak kako bi razgovarao o planovima za stabilizaciju te kompanije.

Ljajić je novinarima na Beogradskom sajmu rekao danas da je Ramljak već razgovarao sa predstavnicima Agrokorovih firmi u Bosni i Sloveniji.

Na pitanje da li je neka od Agrokorovih firmi u Srbiji zatražila pomoć od Vlade Srbije, on je rekao da su intervenisali za Mlekoprodukt (Zrenjanin) i da im je isplaćena jedna rata duga, kao i da im posle toga nijedna druga firma nije tražila pomoć.

Hrvatski sabor je usvojio zakon "leks Agrokor" koji je omogućio vanrednu upravu u Agrokoru, kao i u drugim kompanijama od sistemskog značaja za državu, a koje imaju više od milijarde evra duga i najmanje 5.000 zaposlenih radnika. Vanredna uprava može da traje najviše 15 meseci, a ako postupak finansijske konsolidacije i restrukturiranja ne uspe, kompanija ide u stečaj.

(Beta, 05.15.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »