Grupa desničara se okupila ispred CZKD; pevaju Kosovo je srce Srbije

Beta 02.06.2017

Grupa od nekoliko desetina desničarski orijentisanih grđana, koji sebe nazivaju "srpskim rodoljubima", okupila se danas ispred beogradskog Centra za kulturnu dekontaminaciju, gde je počela promocija knjige "Želim da me čuju - Knjiga sećanja s pričama žena koje su preživele silovanja u poslednjem ratu na Kosovu".

Oni pevaju navijačke pesme, kao i "Oj Kosovo, Kosovo" i "Kosovo je srce Srbije".

Policija koja stoji ispred ulaza u CZKD nije okupljenima dozvolila da uđu na promociju, a okupljeni su im rekli da bi trebalo da ih puste da uđu, jer "imaju pravo da iznesu svoj stav".

Organizatori su najavili da će se bivša predsednica Kosova Atifeta Jahjaga obratiti na promociji knjige putem video linka.

Organizatori puštaju novinare na promociju knjige, a predsednica Inicijative mladih za ljudska prava Anita Mitić rekla je da se sve nastavlja onako kako je planirano.

Policija je prvo zaustavila grupu mladića na uglu ulica Kralja Milutina i Birčaninove, u kojoj se nalazi CZKD, a potom ih je pustila da prođu do ulaza.

Bivša predsednica Kosova Jahjaga odbila je da otputuje u Beograd pošto joj, kako je agencija Beta saznala, vlasti u Srbiji nisu obezbedile pratnju i obezbeđenje.

Ona je juče trebalo da doputuje u Beograd kako bi učestvovala na festivalu "Mirdita, dobar dan" i da prisustvovala predstavljanju knjige "Želim da me čuju - Knjiga sećanja s pričama žena koje su preživele silovanja u poslednjem ratu na Kosovu" u CZKD.

(Beta, 06.02.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »