Milica Mandić srećna i ponosna zbog nove medalje u Koreji

Beta 28.06.2017

Srpska reprezentativka u tekvondou Milica Mandić rekla je danas da je srećna i ponosna što je obezbedila još jednu medalju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i istakla da se nada plasmanu u finale.

"Srećna sam i ponosna na sebe što smo danas uspeli da dođemo do medalje. Iza mene je bio težak period, ali sam zajedno sa trenerom i celim timom pregurala ove borbe. Sutra je novi dan, očekuje me iskusna protivnica iz Holandije koju znamo. Očekujem dobru borbu i nadam se finalu", rekla je Mandićeva, prenosi tekvondo klub Galeb.

Milica Mandić se danas plasirala u polufinale Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji u kategoriji do 73 kilograma. Ona je tri puta izlazila na tatami i slavila sva tri puta i tako obezbedila medalju.

Mandićeva je u prvoj borbi pobedila Kubanku Glenjis Ernandes sa 6:5, potom je bila bolja od Sude Bulut iz Turske sa 5:3 i na kraju je pobedila Petru Matijašević iz Makedonije sa 9:8. Nju sutra očekuje polufinalna borba, a protivnica će joj biti Holanđanka Rešmi Ohink.

"Koliko mi je drago što sam uspela da uđem u polufinale Svetskog prvenstva, toliko mi je žao Petre koja će se posle ove borbe povući sa tatamija. Sjajna takmičarka, nekada se borila za Hrvatsku sada za Makedoniju i ostavila je trag u našem sportu. Nije mi svejedno što se oprašta od tekvondoa posle borbe sa mnom. Želim joj sve najbolje u životu", rekla je Mandićeva.

Trener Dragan Jović rekao je da mu je posle ulaska Milice Mandić u finale "puno srce".

"Ovaj ulazak u polufinale mi je jednako drag kao i osvojene obe olimpijske medalje i Vanjino zlato od pre neki dan. Poslednje dve godine Milica je prolazila kroz razne kritične momente uz mnogo povreda koje su trajale i trajale. Uvek je bila tu i osvajala je medalje, ne baš one najveće. Ovo je sjajno za njen nastavak karijere i zbog toga mi je puno srce", rekao je Jović.

"Samo pravi šampioni mogu ovo da prebrode i ponovo dođu na tron", istakao je on.

Prvu medalju i to zlatnu za Srbiju na Svetskom prvenstvu osvojila je ranije ove nedelje Vanja Stanković u kategoriji do 49 kilograma.

Svetsko seniorsko prvenstvo u tekvondou u Južnoj Koreji, u Mudžuu, traje do 30. juna.

(Beta, 06.28.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »