Na prvoj sednici nove Vlade o Muzeju savremene umetnosti (VIDEO)

Beta 30.06.2017

Nova vlada Srbije održala je danas prvu sednicu pod predsedništvom Ane Brnabić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Sednica je počela u 7.30 u zgradi vlade u Nemanjinoj ulici u Beogradu.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su na današnjoj sednici Vlade razgovarali o tome da se ubrza obnova Muzeja savremene umetnosti, kako bi što pre bio otvoren.

"Sednica vlade je bila standardna, razgovarali smo o važnim stvarima, kao što je Muzej savremenih umetnosti. Mislim da je to važno, nekoliko ministara radi na tome da se to ubrza i da što pre bude otvoren", rekla je ona novinarima na pitanje kako je protekla prva sednica nove Vlade.

Mihajlović je rekla da je će vlada nastaviti da radi kao i do sada i da nema bilo kakvih iskakanja i pomeranja.

"Što se tiče mog ministarstva i poslova koje vodim, ja sam navikla da radim brzo i efikasno, tako ću i nastaviti", rekla je ona.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, posle predaje ministarske dužnosti Branku Ružiću, da je čin primopredaje važan kako bi se obezbedio kontinuitet i da privreda i građani "ne bi gubili nijedan dan". 

"Važni su rezultati koji se ostave. Ja ću ministru reći šta je urađeno i pripremljeno za budućnost a onda je na njemu da odluči o svojim prioritetima u skladu sa strateškim pravcima države", rekla je Ana Brnabić nakon što je Ružiću predala dužnost u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. 

Ona je kazala da će Ružić od nje imati svu podršku za nastavak započetih reformi, "što pre i što bolje". 

"Mi ćemo ostati tim u Vladi Srbije", rekla je ona. 

Novi ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je zahvalio dosadašnjoj ministarki na predatoj dužnosti i kazao da je na njemu kao ministru, kao delu uspešnog tima Vlade, da nastavi na započetim projektima, zakonskim predlozima, kao i svemu što je rađeno u prethodnom periodu. 

"Upoznat sam sa izveštajem o tome šta je urađeno. Impozantan je broj izvršenih projekata i pripremljenih zakonskih predloga", rekao je Ružić.

On je dodao da je primopredaja dužnosti "važan manir koji treba baštiniti".

Skupština Srbije je sinoć izabrala novu Vladu, koja ima 21 ministra od kojih su tri bez portfelja, predvođenih premijerkom Anom Brnabić.

Za izbor nove vlade glasalo je 157 poslanika, protiv je bilo 55, a niko nije bio uzdržan.

(Beta, 06.30.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »