Guvernerka Narodne banke Srbije očekuje uspešnu reviziju aranžmana sa MMF-om

Beta 05.07.2017

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je danas da očekuje da se sedma revizija stend baj aranžmana sa Međunarodnim monetranim fondom (MMF) uspešno okonča iako razgovori nisu bili laki.

Ona je na završnoj konferencij za novinare povodom završetka sedme revizije trogodišnjeg aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) rekla da je zajednički cilj Vlade Srbije i MMF održiv rast i bolji životni stadard građana.

"Ponekad se samo sporimo kako postići taj cilj, koliko brzo, kao i o održivosti mera kojima želimo to da postignemo", rekla je Tabaković.  

Dodala je da prema najnovijim preliminarnim rezultatima koji će krajem jula biti poznati, sve performanse privrede pokazuju trend rasta.

"Izvoz se meri dvocifreno, rast direktnih stranih investicija na međugodišnjem nivou iznosio je 4,8 odsto u prvih četiri meseci, doznake su veće za pet odsto", rekla je Tabaković i dodala da dinar je atraktivnivna valuta i nerezidenti sa velikim poverenjem ulažu u hartije od vrednosti u toj valuti.

Povezane vesti:

MMF: O povećanju plata i penzija na jesen

(Beta, 07.05.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »