Antić: Saradnja sa Turskom u oblasti gasne privrede

Beta 10.07.2017

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da su sa Turskom definisani projekti za saradnju u oblasti gasne privrede.

"Definisali smo projekte od zajedničkog interesa, a naročito saradnju u oblasti gasne privrede, kao jedan od ključnih prioriteta, uzimajući u obzir činjenicu da Turska postaje ključno čvorište u tranzitu gasa", rekao je Antić na Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

On se sastao sa ministrom rudarstva i energetike Turske Beratom Albajrakom, a prema rečima Antića,  definisali su i saradnju energetskih kompanija Srbije i Turske.

"Razgovarali smo i o pripremi posete predsednika Erdogana i potrebi da veliki broj turskih privrednika bude deo te delegacije, sa idejom da snažne odnose koje naši lideri uspostavljaju na političkom planu, pretvorimo u ozbiljnu ekonomsku saradnju", rekao je Antić.

Kako je saopšteno ranije danas, turski ministar je naglasio da je za Tursku Srbija ključna zemlja na Balkanu, sa kojom želi dalje jačanje svestrane bilateralne saradnje.

Aleksandar Antić boravi u Istanbulu radi učešća na Svetskom naftnom kongresu.

(Beta, 07.10.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »