U Puli ove godine 170 filmova, večeras u Areni filmovi Nevia Marasovića i Ines Tanović

Beta 16.07.2017

Na 64. Međunarodnom flmskom festivalu u Puli publika će večeras u imati priliku da vidi filmove "Goran" Nevija Marasovića, ljubavnu dramu koja se događa u predivinim predelima Gorskog Kotora i "Našu svakodnevnom priču" Ines Tanović o nerešenim ratnim problemima i korumpiranosti u Bosni i Herecegovini.

Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano 170 filmova, od čega 88 premijera, na 20 lokacija, u okviru 15 programa.

Festival je sinoć otvoren uz veličanstven vatromet a u Areni, građevini iz prvog veka nove ere, u kojoj je bilo oko 5.000 ljudi.

Ministarka kulture Hrvatske Nina Obuljen Koržinke je rekla da je ovogodišnja konkurencija  12 hrvatskih dugometražnih filmova i pet manjinskih koprodukcija, a to i najava devet novih dugometražnih filmova za sledeću godinu "pokazuje vitalitet i vrednost hrvatske filmske produkcije".

Obuljen Koržinek je dodala da je program subvencija doveo u Hrvatsku neke od najvažnijih svetskih produkcija, a to doprinosi i "izuzetnim privrednim rezultatima", na čemu će se raditi i dalje.

U filmu "Naša svakodnevna priča" igraju dvoje zapaženih mladih glumaca Nataša Janjić i Franjo Dijak, Janko Popović Volarić, Goran Bogdan, Bojan Navojec, Filip Križan, Milan Štrljić...

Uliks Fehmiju i Jasna Ornela Beri su u glavnoj ulogama "Naše svaklednovne priče", uz Vedranu Seksan, Maju Izetbegović, Ninu Violić, Emira Hadžihafizbegovića, Marka Mandića, Enisa Bešlagića i Gorana Navojeca.

(Beta, 07.16.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »