Brnabić: Iza štrajka u Fijatu stoji politički interes

Beta 17.07.2017

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da iza štrajka zaposlenih u kragujevačkom Fijatu "stoji politički interes i ozbiljno loša namera".

Brnabić je za Radio-televiziju Srbije negirala navode štrajkačkog odbora u Fijatu da ne postoji komunikacija sa Vladom, jer su se sastanci i razgovori od početka štrajka 27. juna dešavali u više navrata.

"Očigledno je da postoji šum u komunikaciji sa Štrajkačkim odborom", kazala je Brnabić.

Navela je da radnici u Fijatu dobijaju redovne plate, koje iznose 38.500 dinara neto, a postoje i bonusi i beneficije.

"Počinjem da verujem da je ovde u pitanju ozbiljna loša namera. Mislim da politički interes stoji iza ovoga. Vlada je apsolutno tu za radnike i mislim da su radnici izmanipulisani", kazala je Brnabić.

Ona je dodala da Fijat kao jednu od opcija razmatra smanjenje proizvodnje, što bi dovelo i do smanjenja broja radnika.

"Ja se nadam da do toga neće doći", kazala je Brnabić i dodala da je izuzetno zabrinuta zbog mogućnosti da se izgubi i jedno radno mesto, pa je zbog toga sada 80 odsto njenog radnog vremena posvećeno Fijatu.

Brnabić je dodala da se nada da ta kompanija neće izaći iz Srbije, a kako je rekla, njena je želja da razgovara sa radnicima FCA, ali joj sindikat kaže da ne može da uđe u fabriku.

Štrajk u FCA traje od 27. juna zbog zahteva radnika da poslodavac poveća plate, reorganizuje rad, isplati bonus efikasnosti i plaća dodatne troškove prevoza.

(Beta, 07.17.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »