Koalicija oko DPK-a bojkotuje konstitutivnu sednicu zbog ponašanja predsedavajućeg

Beta 03.08.2017

Poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj izjavio je danas da poslanici koalicije oko te stranke neće prisustvovati nastavku konstitutivne sednice Skupštine Kosova zbog kako je naveo, odluke predsedavajućeg Adema Mikulovcija da "arbitrarno prekine pa sazove sednicu parlamenta".

Hodžaj je novinarima rekao da je ponašanje predsedavajućeg Adema Mikulovcija iz pokreta Samoopredeljenje razlog što koalicija oko DPK-a neće učestvovati u nastavku konstitutivne sednice kosovskog parlamenta.

Prethodno je poslanik koalicije oko DPK-a Miljaim Džeka kazao da njeni predstavnici neće učestvovati u nastavku sednice zbog kako je naveo, pretnji i uvreda koje je poslanik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Hadži Avdilji uputio preko Fejsbuka poslanici DSK-a Teuti Rugova.

Konstituivna sednica na čijem je dnevnom redu izbor predsednika i članova Predsedništva parlamenta ne može biti nastavljena bez učešće poslanika koalicije oko DPK-a jer ona ima ekskluzivno pravo da predloži predsednika Skupštine Kosova.

Prepodnevna sesija prekinuta je pošto je 60 poslanika podržalo predlog Envera Hodžaja iz DPK-a da se da se proglasi dvosatna pauze zbog dodatnih konsultacija u vezi sa predlogom za izbor predsednika Skupštine Kosova, a isti broj poslanika je glasao protiv tog predloga.

(Beta, 08.03.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »