Naslovne strane za 18. avgust 2017. godinu

Beta 18.08.2017

Dnevne novine na današnjim naslovnim strana najviše pišu o odnosima u opoziciji u Srbiji, pre svega između Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića i Demokratske stranke, kao i o terorističkom napadu u Španiji.

ALO  -  "Totalni raspad u opoziciji", o odnosima opozicionih stranaka u Srbiji.

BLIC  -  "Albanci daju Trampu milione da pritisne Srbiju", list piše da je najbogatiji Albanac Bedžet Pacoli glavni finansijer projekta velike Albanije i da ne štedi sredstva da za nezavisno Kosovo lobira širom sveta, a naročito u SAD. "Janković se okreće Jeremiću", o situaciji među opozicionim strankama i pokretima posle odluke Pokreta slobodnih građana da prekinu saradnju s Demokratskom strankom. O terorističkom napadu u Španiji: "Masakar u Barseloni. Kombijem ubijeno 12 ljudi".

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Tražimo da naši robijaju u Srbiji", o tome da je ministar spoljnih poslova Srbije izneo generalnom sekretaru UN Antoniu Guteresu predlog da osuđenici pred haškim sudom izdržavaju kazne u Srbiji. "Brisel miri Jankovića i Šutanovca?", o sastanku opozicionih lidera sa izvestiocem Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom. 

DANAS  -  Pod naslovom "Škoro: Politika Šutanovca je demode" list prenosi intervju sa jednim od čelnika Pokreta slobodnih građana Srđanom Škorom u kom govori o odluci tog pokreta da prekine saradnju s Demokratskom strankom. "Predizborno raskopavanje i dilentatizam u Beogradu", o tome da li su gradske vlasti "naštelovale" da kapitalne projekte završe do izbora.

INFORMER  -  O terorističkom napadu u Španiji: "ISIS ponovo napada. Masakr u Barseloni".

KURIR  -  "Sportisti će slušati kosovsku himnu", o stavu predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića da sportisti iz Srbije koji osvoje medalje neće smeti da napuste postolje ukoliko se na njemu nađu i sportisti sa KiM.

POLITIKA  -  "Klimatske promene dižu cene žitaricama", list piše da će proizvođačima uskoro biti potrebne nove sorte otporne na sušu koje imaju kraći ciklus rasta. "Dogovori po receptu Saše Jankovića", o odnosima među opozicionim strankama. "Brisel pao na ispitu samoodbrane", kaže ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Kombijem usmrtili 13 ljudi" u Barseloni, o novom terorističkom napadu u Evropi.

(Beta, 08.18.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »