Američka lutrija objavila pogrešno mesto prodaje rekordnog tiketa

Beta 24.08.2017

Američka Lutrija države Masačusets saopštila je danas da je prvobitno objavila pogrešno mesto prodaje dobitnog tiketa lutrije "Pauerbol" (Powerball), na kojoj je osvojen džekpot u iznosu od 758,7 miliona dolara, što je najveća nagrada osvojena jednim tiketom u istoriji SAD.

Lutrija je noćas prvobitno objavila da je dobitni tiket prodat u gradu Votertaun kod Bostona, da bi jutros objavila da je načinila grešku i da je jedini džekpot tiket prodat u gradu Čikopiju u prodavnici "Prajd stejšn end stor", na drugom kraju savezne države Masačusets.

Direktor lutrije Majkl Svini rekao je da je greška u pisanju uzrokovala da lutrija pogrešno odredi prodavnicu u kojoj je kupljen taj tiket, pošto su zaposleni ručno zapisivali nazive prodavnica u kojima su kupljeni džekpot tiket od 758,7 miliona dolara, i dva tiketa s nagradom od po milion dolara, pri čemu je došlo do greške.

U prodavnici u Votertaunu jeste kupljen jedan od dobitnih tiketa, ali ne džekpot, nego s nagradom od milion dolara. Novinari su stigli ispred pogrešne prodavnice nekoliko sati pre njeog otvaranja u 6.30.

Portparol prodavnice "Prajd stejšn end stor" u Čikopiju rekao je da su oni nešto pre 8.00 obavešteni da je kod njih kupljen džekpot tiket.

Ta prodavnica će dobiti 50.000 dolara kao nagradu za prodaju tiketa vrednog 758,7 miliona dolara, a njen vlasnik je izjavio da će taj novac donirati lokalnim humanitarnim organizacijama.

Dobitnik za sada još nije došao da naplati tiket, saopštila je Lutrija države Masačusets.

Srećni brojevi u sinoćnjem izvlačenju bili su šest, sedam, 16, 23 i 26, a "Pauerbol" broj je bio četiri.

(Beta, 08.24.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Zabava, najnovije vesti »