Rebić: MUP preduzima sve mere sa Vojskom u cilju obezbeđenja predsednika

Beta 01.09.2017

Direktor policije Vladimir Rebić danas je povodom navoda da je rasformirano odeljenje zа obezbeđenje predsednikа Srbije iz sаstаvа Jedinice zа obezbeđenje ličnosti i određenih objekаtа, izjavio da MUP preduzima sve mere sa Vojskom u cilju obezbeđenja predsednika Republike.

"Desilo se da u ovom trenutku fizičko obezbeđenje predsedniku Republike Srbije ne daju pripadnici policije. Mi smo samo postojećom sistematizacijom adekvatno opredelili poslove koje će ti policijski službenici obavljati", rekao je Rebić novinarima u Beograda.

On je rekao da je sistematizacijom u cilju racionalnog i optimalnog korišćenja ljudskih resursa ukinut jedan manji broj rukovodećih radnih mesta u tom odeljenju, a da su ostali policijski službenici raspoređeni da na adekvatan način obavljajuje policijske poslove.

Rebić je dodao da bi bilo nerealno da su u sistematizaciji ostavljeni policijskih poslovi koji se zaista ne obavljaju.

Povodom izjave predsednika Policijskog sindikata Srbije Veljka Mijailovića da je rasformirano Odeljenja zа obezbeđenje predsednikа Republike, Rebić je rekao da "gospodin koji to komentariše nje pročitao važeće propise i odgovarajuću sistematizaciju".

(Beta, 09.01.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »