Mihajlović: Očekujemo pomoć UNOPS-a u daljem regionalnom povezivanju

Beta 27.09.2017

Ministarska građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da je povezivanje Srbije i regiona državni interes i da očekuje pomoć i podršku u ostvarivanju tog cilja od Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS).

Srbija očekuje nastavak saradnje s UNOPS-om na novim projektima, rekla je Mihajlović na sastanku s izvršnom direktorkom te institucije Grete Feremo, navodi se u saopštenju.

"Strateški cilj Srbije je završetak svih infrastrukturnih projekata, kako u izgradnji putnog i železničkog Koridora 10 prema Makedoniji i Grčkoj, Koridora 11 prema Crnoj Gori, tako i novog auto-puta mira od Niša preko Merdara do Prištine koji ćemo graditi zajedno sa partnerima iz Evrope. Povezivanje Srbije i regiona je naš interes i očekujemo vašu pomoć i podršku na ovom putu", rekla je Mihajlović.

Izvršna direktorka UNOPS-a Grete Feremo rekla je da Srbija i čitav region postaju sve značajniji za Evropu i posebno je istakla značaj Koridora 10 kao glavnog infrastrukturnog projekta.

Ona je navela da je UNOPS, osim profesionalnih usluga koje radi u infrastrukturi, aktivno uključen u projekte inkluzije Roma i drugih ranjivih grupa, kao i da zajedno sa UN Woman radi na sprovođenju rodne ravnopravnosti.

Predstavnici ministarstva predstavili su sve projekte na kojima rade iz oblasti izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, građevine, planskog planiranja, stanovanja, ali i inkluzije Roma i rodne ravnopravnosti najviše kroz ekonomsko osnaživanje žena.

(Beta, 09.27.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »