Mlada Vojvodina: Potreban je referendum i o Vojvodini

Beta 02.10.2017

Organizacija Mlada Vojvodina saopštila je danas da stoji iza ispisivanja grafita "Vojvodina = Katalonija" koji su se pojavili u nekoliko vojvođanskih gradova, ali se ogradila od povezanosti s političkim strankama i založila se za raspisivanje referenduma i u Vojvodini.Mlada Vojvodina je kritikovala postojeće stranke koje se zalažu za širu autonomiju Vojvodine i saopštila da se te stranke bave "promašenim inicijativama", kojima "zamajavaju" građane Vojvodine.

"Mi smo za referendum koji bi odredio položaj Vojvodine u odnosu na Srbiju", navela je Mlada Vojvodina, organizacija koja je ranije saopštila da je "revolucionarni republikanski pokret" mladih ljudi iz petnaestak mesta u Vojvodini.

Mlada Vojvodina se u javnosti ranije oglašavala i putem drugih grafita, plakata i saopštenja za javnost, u kojima je oštro kritikovala Vojvođansku partiju, Vojvođanski klub, Demokratsku stranku, Ligu socijaldemokrata Vojvodine...

Na grafitima koji su primećeni juče u Novom Sadu, Zrenjaninu, Bačkoj Topoli, Subotici, Senti, Kikindi i Žablju, nacrtana je i zastava Katalonije.

(Beta, 10.02.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »