Vučić: Srbija je pouzdan partner Turske

Beta 23.10.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s predsednikom turskog parlamenta Ismailom Kahramanom, s kojim se saglasio da postoji obostrana želja za unapređenjem bilateralne saradnje u svim oblastima.

Vučić je rekao Kahramanu da je Srbija pouzdan partner Turske, da će uvek biti na strani legalno i legitimno izabranih organa Turske i da nikad neće sarađivati s onima koji bi da ugroze njen ustavni i demokratski poredak, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Kahraman je Vučiću preneo poziv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da poseti Tursku, što je srpski predsednik prihvatio, kako se navodi, "sa zadovoljstvom".

Sagovornici su izneli očekivanje da će uspostavljanje Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske i 16 sporazuma, potpisanih tokom Erdoganove posete Srbiji pre dve nedelje, biti značajan podsticaj unapređenju saradnje dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Vučić i Kahraman su ocenili da je parlamentarna saradnja Srbije i Turske dobra i da dobri srpsko-turski odnosi imaju veliki uticaj na mir i stabilnost u čitavom regionu.

Kahraman je naveo da je interesovanje turskih privrednika za investiranje u Srbiji povećano i zahvalio Vučiću na ličnoj podršci turskim investitorima, dodaje se u saopštenju.

(Beta, 10.23.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »