SNS: Zaprepašćeni smo što stranke i civilni sektor nisu reagovali na napad na Gojkovićevu

Beta 01.11.2017

Srpska napredna stranka saopštila je da je "zaprepašćena" time što političke stranke i civilni sektor nisu reagovali na divljački napad na predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković i zaposlene u njenom kabinetu, saopšteno je iz te stranke.

SNS je poručila da će učiniti sve, u skladu sa zakonskim propisima, da odbrani i zaštiti sve žene od siledžija poput lidera Dveri Boška Obradovića, i pozvala nadležne organe da reaguju i kazne sve manijake koji se iživljavaju nad ženama.

SNS povodom napada na Gojkovićevu je postavila više pitanja "uvaženoj gospodi" među kojima je i to da li je divljanje, fizički napad i neovlašćeni upad u kancelariju predsednice skupštine društveno prihvatljivo ponašanje, ali i to šta mora da se dogodi da bi njihovi oponenti osudili primitivizam "samoproklamovanog gerilca" Boška Obradovića i poslanika Dveri.

"Da li vas je imalo sramota da ćutite na modrice Maje Gojković dok se svi redom, sada vidimo deklarativno, zalažete za prava žena? Da li je Gojković mora da bude zadržana na bolničkom lečenju, poput novinarki TV Pink nakon siledžijskog napada pristalica Dveri, kako biste ovlaš konstatovali da nije baš normalno, da je kažnjivo i sramotno da se tuku žene?", navodi SNS.

SNS političke oponente i predstavnike civilnog sektora pita da li im je nedopustivo da se žene tuku i vređaju, ukoliko nisu članovi Srpske napredne stranke.

"Šta da očekuje bilo koja druga žena u Srbiji, bilo čija majka, sestra, ćerka, koja se nađe pred nasilnikom, pretrpi nasilje, kada vidi da vi, uvažena gospodo, ćutite i ne želite čak ni da osudite divljački napad Boška Obradovića na predsednicu Narodne skupštine?", navodi SNS.

Osudama se pridružila samostalna poslanica u Skupštini Srbije Dubravka Filipovski, članica Ženske parlamentarne mreže, koja je istakla da je zgrožena fizičkim nasiljem predsednika Dveri Boška Obradovića i te poslaničke grupe.

"Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković je treća žena, koja je za ovih godinu i nešto dana fizički napadnuta od strane Boška Obradovića i Dveri. Prvo je to bila Maja Pejčić, članica Republičke izborne komisije, zatim Gordana Uzelac, novinarka TV PINK, a juče i Maja Gojković, predsednica palamenta", navela je Filipovski u saopštenju.

Preko biračkih spiskova do jeftinih političkih poena

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je večeras navode Pokreta slobodnih građana (PSG) o fingiranju biračkog spiska u beogradskim opštinama, uoči predstojećih izbor.

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović je ranije danas izrečene stavove PSG o tome u saopštenju nazvao "nastavkom kampanjom bazirane na izmišljotinama".

On je ocenio u saopštenju i da PSG to radi "kako bi stekli neki jeftini politički poen".

Poverenik PSG za Beograd Božo Prelević rekao je ranije danas da je pokret od svih beogradskih opština tražio  podatke o biračkim spiskovima ali da ih nije dobio sa Voždovca, Čukarice i iz Surčina.

Rekao je i da ih je opština Voždovac uputila na Jedinstveni birački spisak i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, da ih je Čukarica uputila na to ministarstvo, a Surčin naveo da nema obavezu da daje podatke.

On je na konferenciji iza novinare rekao da je fingiranje biračkog spiska krivično delo.

PSG je ranije ukazao da je broj građana na Zvezdari i Vračaru značajno povećan i da se radi o partijski dovedenim ljudi uoči beogradskih izbora, dok je Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova, to demantovao.

(Beta, 11.01.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »