Dačić u Buenos Ajresu o spoljnopolitičkim prioritetima Srbije

Beta 22.11.2017

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić održao je u Buenos Ajresu predavanje u Argentinskom savetu za međunarodne odnose, koji mu je dodelio titulu dopisnog člana, i upoznao prisutne sa spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, ali i sa tokom unutrašnjih reformi u Srbiji i dijaloga Beograda i Prištine.

Dačić je održao predavanje u utorak u Buenos Ajresu na temu "Spoljna politika Srbije i aktuelni izazovi", navedeno je u današnjem saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U svom izlaganju u Argentinskom savetu za međunarodne odnose (Consejo Argentino para las Relaciones Internacionales-CARI), on je govorio o spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, regionalnoj politici, oceni saradnje Srbije sa Argentinom i drugim latinoameričkim državama, zajedničkom podrškom principu međunarodnih odnosa, kao i o aktivnostima Srbije u regionalnim inicijativama Latinske Amerike.

Šef srpske diplomatije je prisutne upoznao i sa tokom unutrašnjih reformi u Srbiji, procesom evropskih integracija i rezultatima ekonomske reforme Srbije.

Dačić je informisao prisutne na skupu i sa tokom dijaloga Beograda s Prištinom, sa do sada postignutim rezultatima i sa, kako je navedeno, opstrukcijama privremenih predstavnika vlasti u Prištini u implementaciji dogovorenog.

Nakon uvodnog izlaganja, Dačić je odgovarao na pitanja prisutnih koja su pre svega bila usmerena na spoljnu politiku Srbije u pocesu pristupanja EU, ali i prema Rusiji i regionu.

Skupu su prisustvovali predstavnici političkog i akademskog života Buenos Ajresa, kao i predstavnici diplomatskog kora. 

(Beta, 11.22.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »