Ilić: Oni što su protiv Vučića staće u jedan red

Beta 26.11.2017

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas u Čačku da će oni koji su protiv vlasti Aleksandra Vučića stati u "jedan red" jer imaju zajednički interes - rušenje aktuelne vlasti, istakavši da priču o razjedinjenoj opoziciji "potura vlast".

Ilić je na obeležavanju 20 godina postojanja Nove Srbije rekao da nije tačno da opozicija nije jedinstvena i da se svađa.

"Srbija se danas podelila na za i protiv Vučića", rekao je Ilić i upitao zašto predstavnici vlasti beže od svakog duela sa opozicijom rekavši da je to slučaj jer nemaju argumente.

Dodao je da u Srbiji mora da se završi lustracija i da je velika greška što nije urađena posle 5. oktobra 2000. godine.

"Pričaju neke priče, a ne kažu kako će čovek sa ovom platom da preživi i izmiri sve obaveze i kako Srbija da počne da se obnavlja i rađa", kazao je Ilić i izrazio da nadu da će svaki građanin podržati rušenje aktuelne vlasti.

Ilić je ocenio da "neki koji se danas bave politikom ne bi smeli da pomenu reč politika, a kamoli njome da se bave". "Ne mogu poslove da vode ljudi koji to ne znaju da rade", kazao je lider Nove Srbije i dodao da Skupština Srbije mora izgledati drugačije.

Ilić je rekao se borio da sačuva Novu Srbiju. "Neki koji su 'tamo' prešli obećali su da je predaju, pa da budemo (lider Pokreta socijalista) Aleksandar Vulin, kao Bogoljub Karić - da sedimo, ćutimo i dižemo ruku. Neki naši su to hteli i oni su otišli ali nisu uspeli da odvuku sve, jači smo nego što smo ikada bili", kazao je Ilić.

Svečanoj akademiji povodom 20 godina Nove Srbije održanoj u velikoj sali Doma kulture u Čačku pod sloganom "Nesalomivi" pored članova i simpatizera prisustvovali su i predstavnici drugih opozicionih stranaka među koji lideri Demokratske stranke Srbije i Narodne stranke, Miloš Jovanović i Vuk Jeremić.

(Beta, 11.26.2017)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »