Interpol ukinuo poternice za Haradinaja i za još 17 osoba sa Kosova

Beta 02.12.2017

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj više nije na spisku osoba koje traži Interpol, a na spisku nema ni imena još 17 osoba sa Kosova čije je hapšenje zahtevala Srbija.

Dnevnik Zeri piše da je Interpol na zahtev Policije Kosova ukinuo poternice za Azema Sulju, Šukri Buju, Tomora Morinu, Sinana Morinu i Fadilja Kastratija.

Poternice su ukinute i za Murteza Kastratija, Ardiana Durakua, Vitora Zefaja, Besima Vokšija, Mahmuta Ukšinija, Fadilja Suljevića, Sulju Ćerićija, Ćamilja Pajazitija, Špejtima Demirija, Azema Olurija, Muharema Gašija, Bujara Bobanija, Rabita Alije i Faruk Nošaja.

Zahtev za uklanjenje poternica Policija Kosova je dostavila nakon poslednjeg pritvaranja premijera Haradinaja 4. januara ove godine u Kolmaru, u Francuskoj, na osnovu poternice koju je protiv njega za navodne ratne zločine u Interpolu podigla Srbija.

U zahtevu za ukidanje poternice protiv Haradinaja i svih drugih osoba sa Kosova koje je Interpolu dostavila Srbija ocenjuje se da se radi o neosnovanim, nezakonitim i političkim optužbama i poternicama.

(Beta, 12.02.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »