DS: Visoki funkcioneri lokalne vlasti uopšte ne žive u Pećincima

Beta 08.12.2017

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Pećincima pozvao je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da u vezi sa informacijama o lažnim prijavama prebivališta predsednice opštine Pećinci u ostavci Dubravke Kovačević Subotički i načelnika opštinske uprave Željka Trbovića ispita stvarna mesta njihovog prebivališta.

Predsednik DS-a u Pećincima Živko Marković rekao je agenciji Beta da su njih dvoje "lažno prijavljeni" da žive u Pećincima, iako Trbović živi u Inđiji, a Dubravka Kovačević Subotički u Staroj Pazovi.

"Da bi neko bio predsednik opštine ili, kao što je sada slučaj sa Dubravkom Kovačević Subotički koja je predsednica Privremenog organa formiranog uoči lokalnih izbora u Pećincima 24. decembra, on mora imati prebivalište na području opštine Pećinci. Isto tako, i svi kanidati za odbornike moraju imati prebivalište u Pećincima", rekao je Marković.

Dodao je da zbog toga DS zahteva od policije da utvrdi stvarna mesta prebivališta i naveo da lažna mesta prebivališta imaju i pojedini članovi Opštinske izborne komisije, koji svakodnevno u Pećince putuju iz Novog Sada, kao i direktori pojedinih javnih i komunalnih preduzeća.

Marković je optužio lokalne vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom (SNS) da uoči lokalnih izbora prijavljuju mnoge građane koji inače ne žive u Pećincima, kako bi mogli da glasaju za SNS.

"Naglo poraste broj stanovnika Pećinaca kada su izbori, pa će verovatno na izborima biti jednak broj birača i broj svih građana Pećinaca", rekao je Marković.

On je optužio Dubravku Kovačević Subotički i Željka Trbovića da svakodnevno koriste službene automobila da bi u Pećince stigli iz Stare Pazove i Inđije, a potom da bi se tim istim vozilima vratili kući.

"Zaista ne znam u čemu je problem s tim ljudima. Možda ne mogu da se dokažu u svojim sredinama, čim moraju da se dokazuju u Pećincima"”, kazao je Marković.

On je podsetio da su članom 27. Zakona o prebivalištu i boravištu građana za ove prekršaje predviđene rigorozne kazne.

Marković je pozvao i sve inspekcijske službe, kao i Državnu revizorsku instituciju da hitno izvrše vanredni inspekcijski nadzor i preduzmu mere iz svoje nadležnosti kako bi sprečili i kaznili rasipanje narodnog novca i zloupotrebu službenih vozila opštine Pećinci.

(Beta, 12.08.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »