Janković: PSG će da podrži Đilasa ako se kandiduje

Beta 12.12.2017

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je danas da su svi organi tog pokreta potvrdili rešenost da podrže Dragana Đilasa u slučaju da se kandiduje za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima.

"Pokret će podržati kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda i istovremeno nastavlja sa širenjem demokratskog bloka u cilju smene pogubne vlasti i vraćanja Srbije sa istorijske stranputice. Iz tog razloga Pokret jača savez sa Narodnom strankom, koja predstavlja drugi pol političkog spektra u odnosu na Pokret, kao i sa strateškim partnerima PSG - Mađarskim pokretom, Hrvatskim građanskim savezom, Pokretom za PREOKRET, Pokretom Protiv Diktature, Šumadijskom regijom i Novim pokretom", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

On je pozvao i druge demokratske stranke i organizacije, poput  Demokratske stranke, pokreta Dosta je bilo, pokreta Ne davimo Beograd i druge da se pridruže demokratskom bloku koji će građanima vratiti spokoj i perspektivu života u Srbiji.

"Svi koji Srbiju vide kao demokratsku državu u kojoj se vlada zakonima i institucijama a ne lažima i silom, dobrodošli su u demokratski blok koji će Srbiju što pre vratiti Srbiju sa stranputice kojom je krenula...", naveo je Janković.

Janković je ocenio da "neće biti iznenađenje ako Aleksandar Vučić raspiše i vanredne parlamentarne izbore" jer nema rešenje za predstojeće izbore u Beogradu.

"Možemo očekivati i raspisivanje parlamentarnih izbora kojima će nastojati da razblaži svoj predstojeći poraz i raspe opozicione kapacitete", naveo je on.

Na pitanje novinara zašto PSG nije podržao DS na lokalnim izborima u pet opština, iako su oni njega podržali na predsedničkim izborima, Janković je kazao da su ti izbori raspisani bez potrebe, jer u tim opštinama SNS osvaja i do 70 odsto glasova. "Koristim priliku da mu čestitam, a Srbiji izjavim saučešće, zbog činjenice da je u Kruševcu ostvario istorijsku pobedu od 98,5 odsto mesta na izborima za savete mesnih zajednica i time svrstao Srbiju sa Severnom Korejom u isti rang zemalja", rekao je Janković.

(Beta, 12.12.2017)

Povezane vesti »

Janković: Podržaćemo Đilasa

Janković: Podržaćemo Đilasa

Vesti online 12.12.2017
Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »