PKS o nastupu Srbije na Međunarodnom sajmu knjiga u Teheranu

Beta 28.04.2018

Privredna komora Srbije je danas objavila da organizuje nastup Srbije na Međunarodnom sajmu knjiga u Teheranu, od 1. do 12. maja, što je u petak najavilo Ministarstva kulture i informisanja.

PKS ističe da je Srbija počasni gost Međunarodnog sajma knjiga u Iranu i da će ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević održati govor na otvaranju 1. maja, a dan kasnije svečano će otvoriti Dane Srbije i štand Srbije.

Na tom štandu od 120 kvadratnih metara, biće predstavljen potencijal izdavaštva, dela Miloša Crnjanskog, Ive Andrića, Meše Selimovića, Danila Kiša, Vuka Stefanovića Karadžića, Dositeja Obradovića i drugih.

Savremenu srpsku književnost predstavljaće dopisni član SANU i pisac Goran Petrović, pesnik i pripovedač Dejan Aleksić i pisac i novinar Muharem Bazdulj.

PKS navodi da su pripremljene brošure o kreativnoj industriji Srbije i promotivni materijal, radi predstavljanja mogućnosti za investicije.

U Teheranu će u saradnji s Filmskim centrom Srbije, povodom avgustovske "Nedelje srpskog filma", 2. maja biti prikazan film "Dnevnik mašinovođe".

Za 1. i 2. maj je planiran nastup u Teheranu Slobodana Trkulje i njegovog ansambla "Balkanopolis".

Štand Srbije u Teheranu pravi Udruženje Privredne komore Srbije za kreativnu industriju, a programski organizator je Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković".

Pokrovitelj nastupa je Ministarstvo kulture i informisanja, u saradnji s Ministarstvom spoljnih poslova Srbije, Ambasadom Srbije u Teheranu i Kulturnim centrom Irana u Beogradu.

Međunarodni sajam knjiga u Teheranu se smatra za najznačajniji događaj kulture u Iranu, a u učestvuje po 2.500 domaćih i 600 stranih izdavača.

(Beta, 04.28.2018)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »