LDP: Smenjivanje ministra Popovića jedina opcija Vlade Srbije

Beta 03.05.2018

Liberalno-demokratska partija (LDP) je danas saopštila da očekuje hitnu reakciju predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić na "skandaloznu izjavu Nenada Popovića, kojom se LGBT populacija diskriminiše, demonizuje i lažno okrivljuje za nizak natalitet u Srbiji"."Osim što je proizvod elementarnog neznanja i dubokog nerazumevanja sveta oko nas, Popovićeva izjava je izuzetno zlonamerna jer podstiče na neprijateljstvo i mržnju prema LGBT osobama. Nakon ovakve izjave, Popović ne bi smeo nijedan dan ostati na funkciji ministra ukoliko je Vlada zaista posvećena jednakosti građana i poštovanju ljudskih prava", piše u saopštenju.

Uz to, LDP od predsednice Vlade zahteva da se "jasno i odlučno opredeli u kojem pravcu želi da vodi i razvija Srbiju".

"Promene u Srbiji ne smeju biti kozmetičke, već suštinske. To znači da nije dovoljno da premijerka šeta na Paradi ponosa, već ima obavezu da pre svega spreči kršenje ljudskih prava od strane članova svoje Vlade, a onda preduzme hrabre i neophodne korake za unapređenje položaja LGBT osoba u društvu", navodi se u saopštenju.

Prvi prioritet, kako navode, jeste suzbijanje diskriminacije, jer je ona uzrok nasilja, a sledeći mora biti stvaranje zakonskih uslova za registraciju istopolnih partnerstava i zajednica.

Popović je juče na Tviteru napisao: "U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da 'ROKO IMA DVE MAME, A ANA DVOJICU TATA'".

Povezane vesti:

Gej lezbejski info centar podneo pritužbu protiv ministra Popovića zbog tvita

(Beta, 03.05.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »