Brnabić: Ostaću konstruktivan partner u razgovorima a medijskim i novinarskim udruženjima

Beta 14.06.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će u razgovorima s medijskim i novinarskim udruženjima ostati konstruktivan partner, kao i da svoje kritike sa sastanaka neće iznositi u javnost.

Komentarišući odluku novinarskih i medijskih udruženja da ne prihvate novac koji im je dodeljen za medijske projekte kojima su konkurisali kod Ministarstva kulture i informisanja, ona je rekla da je to njihova odluka, a da je Vlada tu da razgovara o problemima i da se trudi da ih reši.

"Ako žele da uzmu novac iz konkursa mogu, ako ne, ne moraju, mi smo tu da razgovaramo o njihovim problemima", kazala je premijerka novinarima odgovarajući na pitanja u Kliničkom centru Srbije, nakon otvaranja Centralne laboratorije Centra za medicinsku biohemiju.

Ona je istakla da joj se "ne sviđa trend" da medijska udruženja nakon dva sastanka s Vladom o novoj Medijskoj strategiji, izađu u javnost nakon njih i kritikuju Vladu.

"S medijskim udruženjima sam imala dva sastanka i za razliku od njih, ja neću komentarisati kakvi su to sastanci bili. Vidim da su oni izašli sa sastanka i krenuli da kritikuju Vladu, kako to radi zbog ovih ili onih stvari", rekla je Ana Brnabić.

Ona je dodala da će ostati konstruktivan partner i da svoje kritike neće iznositi u javnosti, jer misli da to nije konstruktivno.

"Izašli smo u susret i da se napravi Koordinaciono telo koje će rešavati kontinuirano probleme s kojima se mediji susreću. Počeli smo da ih rešavamo i čini mi se da smo dali dobar signal da želimo da radimo na rešenju tih problema", dodala je Brnabićeva i najavila da će u ponedeljak, kada će biti održan sledeći sastanak, sesti s predstavnicima udružennja da radi na rešavanju problema.

(Beta, 06.14.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »