EK o razgraničenju: Trajno rešenje - moguće i održivo rešenje koje dogovore dve strane

Beta 10.08.2018

Trajno rešenje za Kosovo znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu s međunarodnim pravom oko čega Priština i Beograd treba da postignu saglasnost, izjavio je danas u Briselu portaparol Evropske komisije Karlos Martin.

Na pitanje novinara da li Evropska komisija podržava stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razgraničenju kao mogućem rešenju za Kosovo, on je podsetio da su tokom dijaloga na visokom nivou 24. juna predsednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić imali "intenzivan i produktivan razgovor o okvirima sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji ji odnosa i saglasili se da intenziviraju rad u narednim sedmicama".

Martin je dodao i da su oni 18. jula "razmotrili ostvareni napredak i dogovorili se da se ponovo sastanu početkom septembra".

"Dijalog uz posredovanje EU ima za cilj da podstakne trajnu saradnju dve strane i da im pomogne da ostvare napredak na putu ka Evropi i unaprede živote građana. Trajno rešnje znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu sa međunarodnim pravom, a  strane treba da definišu zajednički stav o uzajamnoj saglasnosti", rekao je predstavnik EK.

(Beta, 08.10.2018)

Povezane vesti »

EU za održivo, realistično rešenje

EU za održivo, realistično rešenje

Večernje novosti 10.08.2018
Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »