Vojvođanska banka: Promocija programa Odgovorno u zajednici u Nišu

Beta 19.10.2018

Vojvođanska banka saopštila je danas da je u okviru programa "Odgovorno u zajednici" u StartUp centru Niš, na Elektronskom fakultetu, održan inspiracijski događaj, čiji je cilj da uputi i ohrabri kandidate da konkurišu za dobijanje podrške u razvoju projekata koju im nudi ta banka."Odgovorno u zajednici" je program društvene odgovornosti Vojvođanske banke koji se sprovodi sa ciljem da pruži  podršku razvoju obrazovanja u Srbiji, nudeći interesentima mogućnost da dobiju do 50 računara i stručnu podršku u razvoju svojih projekata.

Program je namenjen  obrazovnim inicijativama (edukativnim habovima, pokretima, udruženjima i grupama građana) koje se na strateški način bave unapređivanjem obrazovanja ili neformalnim obrazovnim modelima.  

Kako se navodi, ovaj događaj je prvi korak podrške koji Vojvođanska banka pruža kandidatima.

Stručnjaci banke i agencije Propulsion, koja je zadužena za kreativni razvoj i implementaciju programa, razgovarali su sa zainteresovnim kandidatima iz Niša, Smedereva, Paraćina, Ćuprije, Jagodine i Pirota koji su prisustvovali događaju.

Prisutni su ohrabrivani da iznesu svoje ideje i vizije o tome kako bi mogli da upotrebe računare za unapređenje edukativnog rada u okviru njihovih organizacija, te kako da na najbolji način iskoriste mentorsku podršku stručnjaka iz Vojvođanske banke u određenim fazama razvoja njihovih projekata.

Ta banka navodi da su kandidati dobili korisne ideje i savete o tome kako da na najbolji način predstave svoj rad u procesu prijavljivanja koje se vrši elektronskim putem, preko portala odgovorno.rs.

"Sjajno je da kompanije žele da pomognu i manjim organizacijama u razvoju njihovog poslovanja. Dopada mi se to što sredstva koja se dodeljuju podstiču razvoj edukativnih aktivnosti, jer se naša organizacija bavi podučavanjem i prenošenjem znanja", izjavio je  Aleksandar Vidanović iz Pirota, jedan od kandidata za program.

Direktorka sektora za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke Zorica Džida, rekla je da je deo misije društveno odgovornog poslovanja te banke usmeren na unapređenje svih modela edukacije i da je održavanje ovakvih događaja veoma korisno, jer žele da u direktnoj, dvosmernoj  komunikaciji sa potencijalnim kandidatima čuju šta je to što im nedostaje, kako bi iz šireg ugla sagledali njihove potrebe. 

"Želimo da unapredimo njihov edukativni potencijal, te da ukažemo na važnost inovacije kao alata koji nam omogućuje da idemo u korak sa razvojem edukacije u današnjem dinamičnom okruženju, u kojem je imperativ pratiti razvoj digitalnih i informacionih tehnologija", rekla je Zorica Džida.

Svi kandidati koji imaju otvorenu potrebu za ovom vrstom podrške, svoje projekte mogu prijaviti na portalu odgovorno.rs, a sama prijava traje svega deset minuta.

Na sajtu se mogu pronaći detaljna uputstva za podnošenje prijava, kao i odgovori  na najčešće postavljana pitanja u vezi sa programom.

Osim podrške koja podrazumeva donaciju do 50 računara, projekti koji ponude najinovativnije ideje za unapređenje obrazovanja, dobiće i dodatnu stručnu pomoć u njihovom razvoju i sprovođenju.

(Beta, 10.19.2018)

Niš »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »