Brnabić: Upravni odbor Narodnog pozorišta mora da prihvati odgovornost

Beta 07.11.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada rešiti probleme u Narodnom pozorištu u Beogradu, ali da ako neko prihvati da bude u Upravnom odboru Narodnog pozorišta, mora da prihvati i odgovornost.

Na pitanje novinara o tome što glumci u Narodnom pozorištu traže ostavku upravnika Dejana Savića, što on neće i kaže da samo Vlada može da ga smeni, Brnabić je rekla da prati šta se dešava.

"Žao mi je što se ovo dešava kada se obeležava 150 godina Narodnog pozorišta. Žao mi je što čujem da se neko obraća Vladi i time pere odgovornost sa sebe", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da "ne može neko da kaže: Vlada me je postavila, Vlada neka me smeni".

"Upravni odbor Narodnog pozorišta ne može da kaže da ne ume da reši ovu situaciju, pa neka je reši Vlada Srbije", rekla je Brnabić.Naglasila je da Vlada ne može da rešava sve probleme i da Upravni odbor mora da snosi odgovnost za stanje u Narodnom pozorištu.Rekla je međutim da će Vlada rešiti taj problem, ali ako neko pristane da bude u Upravnom odboru ili predsednik Upravnog odbora onda mora da prihvati i odgovornost.

"Ako neko misli da ne može da reši problem, nego da to treba da reši Vlada, onda ja očekujem od tog Upravnog odbora da on prvi podnesu ostavku", kazala je Brnabić.

(Beta, 07.11.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Kultura, najnovije vesti »