Stefanović: Mnogo faktora uticaće da se formuliše odluka o izlasku na vanredne izbore

Beta 20.01.2019

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da je uvek za to da se proveri volja naroda, ali da je mnogo faktora koji će uticati da se formuliše odluka o izlasku na vanredne izbore.

Povodom navoda pojedinih medija da će izbori biti održani 31. marta ili 14. aprila, Stefanović je za RTS rekao da se nije razgovaralo o datumu.On je kazao da će odluka o izborima zavisiti od više faktora koji se tiču državnih interesa, Kosova i ekonomije i da odluka o vanrednim izborima nije laka.

"Zato i čekamo da se iskristališe šta će se dešavati i sa odnosima sa EU. Moja predviđanja su da će Evropa zbog njihovih izbora prilično usporavati sve ostale procese", ocenio je Stefanović.

Govoreći o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, Stefanović je naveo da je u prvom planu bila ekonomija, što ne znači da se nije razgovaralo i o drugim temama.

Smatra da je bilo strateški važno da se postigne sporazum koji omogućuje energetsku bezbednost, još jedan dotok gasa, kao i povećanje kapaciteta skladišta u Banatskom Dvoru.

Naveo je da je drugi ekonomski aspekt razgovora sa Putinom bila izgradnja infrastukture, što treba da dovede do povećanja konkurentnosti Srbije.

Stefanović je kazao da se na skupu u Beogradu tokom posete Putina okupilo više od 100.000 ljudi i da mu je ta energija najsnažniji utisak.

Na pitanje li je zabrinut da će partneri sa Zapada zameriti zbog posete ruskog predsednika, potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova rekao je da Srbija vodi suverenu i samostalnu politiku u interesu građana.

(Beta, 01.20.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »