MK Grupa: Sledećih pet godina dodatne investicije od 500 miliona evra u agrar, bankarstvo i ...

Beta 21.01.2019

MK Grupa u narednih pet godina planira da dodatno investira 500 miliona evra u sektore agrara, bankarstva i turizma u jugoistočnoj Evropi, najavljeno je danas na proslavi 35 godina poslovanja te kompanije.

Predsednik kompanije MK Grupa Miodrag Kostić rekao je da je ta firma na početku imala troje zaposlenih, a sada u njoj radi 7.000 ljudi.

"Naša kompanija je tokom 35 godina poslovanja ostala pouzdan oslonac za svoje zaposlene, saradnike, partnere ali iznad svega za 74 lokalne zajednice u kojima radi. Upravo zahvaljujući ovakvom pristupu jedna domaća kompanija postala je regionalni lider u agraru, bankarstvu i turuzmu", kazao je Kostić.

Finansijski direktor MK Grupe Dušan Radičević rekao je da je ta kompanija protekle godine otvorila hotel "Sheraton" u Novom Sadu, postala većinski vlasnik aerodroma Portorož i povećala udeo u Gorenjskoj Banci.

"Sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u godinama koje dolaze učvrstimo poziciju lidera jugoistočne Evrope u ključnim granama našeg poslovanja", rekao je on.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kazao je da MK Grupa osim svojim zaposlenima, obezbeđuje posao za još 200.000 ljudi i stotine drugih partnerskih firmi, a da u budžet godišnje uplaćuje 109 miliona evra poreza i doprinosa.

"MK Grupa sa svojih 75 kompanija članica najbolji je dokaz da Srbija ima i velike poslovne sisteme sposobne da se izbore sa najjačom konkurencijom, koji ozbiljno investiraju i kod kuće i van granica naše zemlje i uspešne privrednike koji strateški razmišljaju o ulaganjima u širenje, modernizaciju i podizanje efikasnosti poslovanja", rekao je Čadež.

Na proslavi je predstavljeni novi vizuelni identitet MK Grupe.

(Beta, 21.01.2019)

Miodrag Kostić »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »