Vreme: Sramna kampanja premijerke protiv novinarke Tamare Skroze

Beta 12.04.2019

Nedeljnik "Vreme" okarakterisao je navode iz današnjeg autorskog teksta premijerke Ane Brnabić u listu "Politika" kao "sramnu kampanju podmetanja, neistina i napada" na novinarku tog nedeljnika Tamaru Skrozu.

"Seriju sinhrnonizovanog dvonedeljnog targetiranja započela je medijska savetnica predsednika Republike Suzana Vasiljević, nastavilo Regulatorno telo za elektronske medije kroz cinično prozivanje – a zapravo neuvijenu pretnju – da bi, na kraju, premijerka Brnabić udarila pečat podmukloj hajci zastrašivanja i otvorenog progona naše koleginice", kaže se u saopštenju.

Premijerka Brnabić je u autorskom tekstu navela da je "pravljenje spiskova od strane građanke Srbije" prvi put uočila 2017. godine u tekstu Tamare Skrozze pod naslovom "Briselski teatar apsurda".

Premijerka je u autorskom tekstu nabrojala imena ljudi koje je, kako je navela, Skroza svrstala na "spisak gubitaka u ljudstvu" građanske Srbije, a među kojima su novinari i predstavnici civilnog sektora.  

"Rukopis napada sa pozicije moći na Tamaru Skrozu je isti i prepoznatljiv. Pozivajući, tobože na dijalog, cilj im je da profesionalno i moralno diskvalifikuju našu koleginicu zbog njenog višedecenijskog profesionalnog rada u javnom interesu i, posebno, uporne borbe za slobodu medija zahvaljujući kojoj je stekla ogroman ugled i priznanje, ne samo u Srbiji, već i u Evropi", ocenilo je "Vreme".

"Još opasnije je što se ovom podmuklom kampanjom Tamara Skroza dovodi u direktnu fizičku opasnost. Obračuni sa pozicije vlasti i moći protiv pojedinaca zbog njihovog kritičkog stava i delovanja u javnom interesu svedoče o stepenu na koji su spali demokratija, sloboda izražavanja i položaj medija u Srbiji", dodaje  se u saopštenju.

"Ukoliko im je bar malo stalo do osnovnih prava građana i evropskih vrednosti, nedeljnik „Vreme“ zahteva od svih predstavnika vlasti, počevši od premijerka pa naniže, momentalno obustavljanje podmukle kampanje protiv naše koleginice Tamare Skroze", kaže se u saopštenju redakcije tog nedeljnika.

(Beta, 12.04.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »