Jovanović (Narodna stranka) o privođenju: Klasičan pokušaj zastrašivanja

Beta 24.06.2019

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je današnje privođenje doživeo kao klasičan pokušaj zastrašivanja ali da će ga to samo dodatno motivisati.

"Doživeo sam jutros klasični pokušaj zastrašivanja, ali ko me imalo poznaje zna da će me to samo dodatno motivisati. Do pobede!", naveo je Jovanović na svom tviter nalogu nakon saslušanja.

U izjavi agenciji Beta, Jovanović je rekao da je na "hitno saslušanje" u Pančevo priveden "maricom" i ocenio da se to desilo bez ikakvog razloga.

"Bilo je to jedno neobično saslušanje. Pušten sam ali očekujem dalje neprijatnosti", rekao je on i dodao da je priveden "po lažnoj prijavi".

Jovanović je dodao da će više detalja saopštiti na konfereciji za novinare u 13 časova.

Potpredsednik Narodne stranke i šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ocenio je da policijska akcija u kojoj je jutros priveden predstavlja "udar" na njegovu porodicu a da je proces koji protiv njega vodi tužilaštvo u Pančevu zbog navodnog napada na odbornika SNS iz tog grada Ivana Tešića, montiran.

Jovanović je na konferenciji za novinare naveo da je prijavu protiv njega podneo "vojnik" funkcionera SNS-a Branka Malovića koji je kako je naveo, "organizator batinaških odreda naprednjaka, posebno uoči lokalnih izbora".

"Jutros pre 6 časova policajci su došli na vrata stana u kom živim sa porodicom ali mi nisu uručili poziv tužilaštva u Pančevu već su me najpre priveli u policijsku stanicu u Zemunu pa u '29. novembar' gde me je vređao jedan od policajaca. Potom se me stavili u 'maricu' kojom sam odveden na hitno saslušanje u Pančevo", kazao je Jovanović.

Po njegovim rečima, reč je o montiranom procesu što kako je naveo, nije sprečilo policiju da se "stavi u službu SNS-a".

"To je bio udar na moju porodicu ali tu su pogrešili jer nas neće obeshrabriti. Bez potrebe sam momentalno priveden u pokušaju da zastraše mene i moju porodicu", rekao je potpredsednik Narodne stranke.

Navodeći da tabloidi "bliski režimu već konstruišu priču" da se nije javljao na pozive tužilaštva, Jovanović je rekao da je u momentu kada je saznao da ga traže na adresi na kojoj je prijavljen, pozvao tužilaštvo u Pančevu, pružio informacije o adresi na kojoj živi sa porodicom i "momentalno" izrazio spremnost da u bilo kom trenutku da izjavu u vezi navodnog napada na odbornika SNS-a.

"Ima možda mesec dana kako sam razgovarao sa zamenikom tužioca kome sam ponudio da istog momenta dođem u Pančevo i dam iskaz. Priča da se nisam odazivao na pozive tužilaštva ukazuje na opasnu prirodu režima", ocenio je Jovanović.

Predsedavajući Savezu za Srbiju Janko Veselinović ocenio je da privođenje Nikole Jovanovića predstavlja "nastavak pritiska režima na političke neistomišljenike" i pokušaj da se oni zaplaše.

On je dodao da u državi vlada "opšte rasulo u kom se politički neistomišljenici hvataju kao zveri".

"Nikolu Jovanovića su priveli ali je zato na slobodi ministar Zlatibor Lončar, koga je Rodoljub Milović označio kao pripadnika Zemunskog klana, i koji je deo Vlade Srbije na čijem je čelu žena koja šenluči sa onima koji su učestvovali u medijskoj pripremi ubistva Olivera Ivanovića", kazao je Veselinović.

Potpredsednik Narodne stranke priveden je rano jutros, saopštila je ranije ta stranka.

"Režim očigledno ne može da podnese Jovanovićevu argumentovanu kritiku katastrofalne nesposobnosti gradskih čelnika Gorana Vesića i Zorana Radojičića", navela je stranka.

SNS: Jovanović je priveden jer se nije odazivao na poziv za saslušanje

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da je potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović priveden jer se u više navrata nije odazivao na poziv za saslušanje i optužio ga da pokušava da pričama o zastrašivanju prikupi političke poene.

"Istine radi, protiv Jovanovića je podneta krivična prijava te je više puta pozivan na saslušanje, ali se on nije odazivao. Verovatno verujući da je iznad zakona, Jovanović je ignorisao pozive za saslušanje i time kršio zakon, a sada pokušava da prikupi političke poene i govori o zastrašivanju", navela je ta stranka.

Gradski odbor SNS je naveo da je Narodna stranka vrlo svesno izbegla da navede tu činjenicu i da je tako pokušala da izvrši pritisak na nezavisne državne organe.

"Niko nije iznad zakona i nikoga partijska knjižica bilo koje stranke neće abolirati ukoliko se ogrešio o zakon, pa makar to bili Đilas, Jeremić, Obradović ili sam Jovanović. Pred zakonima Republike Srbije svi su jednaki i zaštićenih nema", dodaje se u saopštenju.

(Beta, 06.24.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »