Nova: Javnost ima pravo da zna ko je angažovan da nasrne na učesnike protesta

Beta 11.08.2019

Nova stranka osudila je danas sinoćni incident ispred zgrade Predsedništva i apelovala na smirivanje tenzija, ali i navela da javnost ima pravo da zna ko su osobe angažovane da fizički nasrnu na učesnike protesta "Jedan od pet miliona".

"Ne možemo a da se ne zapitamo da li jedan student sa papirom u ruci predstavlja toliku opasnost po aktuelni režim, ili je on, pak, pretučen kao simbol svih onih desetina hiljada demonstranata koji mesecima na ulicama Srbije javno, ali što je najvažnije - mirno, iskazuju svoje nezadovoljstvo vlašću. Posebno zabrinjavaju navodi da su silu primenili i delom pripadnici privatnog obezbeđenja, te je nemoguće ne primetiti da se ponavlja scenario sukoba u podzemnom prolazu ispod Terazija, posle inauguracije predsednika Aleksandra Vučića", navela je Nova stranka.

Ta partija je upitala da su policija i službe zadužene za održavanje javnog reda i mira nesposobne za obavljanje svog posla pa im je potrebna pomoć sastrane, ili je Predsedništvo, kao i čitava država, privatizovano i pretvoreno u "jedan veliki splav sa izbacivačima na vratima".

"Javnost u Srbiji ima pravo da zna ko su lica angažovana da fizički nasrnu na građane, jer, ukoliko su tačne pretpostavke dela javnosti da su u pitanju pripadnici Vojske Srbije, to će biti prvi put, još od mračnog doba 90-tih i demonstracija 9. marta 1991. godine, da se vojska izvodi na ulicu. A tadašnji epilog događaja svima nam je nažalost dobro poznat", dodala je Nova stranka.

(Beta, 08.11.2019)

Povezane vesti »

Komentari

Politika, najnovije vesti »